Selçuk Üniversitesinden uluslararası engelli istihdamı projesi

Selçuk Üniversitesinden uluslararası engelli istihdamı projesi


KONYA (A.A) - Engellilerin istihdamını artırmak ve kendilerini her alanda geliştirmelerine olanak sağlayacak platformlar oluşturmak amacıyla AB desteğinde, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Slovenya ve İngiltere ortaklığında 2 yıldır yürütülen TRAVORS 2 (Mesleki Rehabilitasyon Hizmetlerinde Eğitim) projesinin final toplantısı tamamlandı.
     Projenin Türkiye ortaklığını yürüten Selçuk Üniversitesinin (SÜ) de yer aldığı Ankaradaki toplantıya, Selçuk Üniversitesini temsilen öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Nur Görkemli, Yrd. Doç. Dr. Susran Eroğlu, Arş. Gör. Kürşat Öğülmüş ve Arş. Gör. Şeyda Sarı katıldı.
     SÜ Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Nur Görkemli, toplantılar sonunda projede yer alan her ülkede engelli iş arayanlarla, çalışan uygulayıcılar, müdürler için mesleki rehabilitasyon kurslarının geliştirilmesi kararının alındığını söyledi.
     İş arayan yetersizliği bulunan bireylerin eğitimlerini ve yerleştirme olanaklarını desteklemek için eğitim ağı ve forumlar oluşturulmasının da kararlaştırıldığını ifade eden Görkemli, ayrıca proje sonunda her katılan ülke için akreditasyona yönelik kredi tabanlı transfer edilebilir nitelikte bir rehber hazırlanması yönünde görüş birliğine varıldığını belirtti.
     Projeyle engelli insanların uzun dönemli iş fırsatlarını ve istihdam edilen engelli insan sayısını bütün ülkelerde arttırma hedeflerinde bulunduklarını dile getiren Görkemli, şunları kaydetti:
     Tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de engelli insanlar bulunmasına rağmen engellilerin istihdam oranı oldukça düşük. Bu projeyle inanıyorum ki yüz binlerce engelli vatandaşımızın piyasa ve iş sahasına kaynaştırılması sağlanacak. Böylelikle istihdam edilmesi kolaylaşacaktır.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Selçuk Üniversitesinden uluslararası engelli istihdamı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER