Selçuklu Kongre Merkezinin proje değerlendirmesi yapıldı

Selçuklu Kongre Merkezinin proje değerlendirmesi yapıldı


KONYA (A.A) - Selçuklu Kongre Merkezinin proje değerlendirme toplantısı yapıldı.
     Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda yaptığı konuşmada, Konyamarka şehir yapmak adına önemli bir projeye imza attıklarını söyledi.
     Altay, 38 dönüm arsa üzerine 35 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Kongre Merkezinde tek çatı altında farklı alanlarda hizmet verecek bağımsız bölümlerin yer alacağını belirterek, merkezin, İstanbul dışında yapılmış en büyük kongre merkezi olacağını dile getirdi.
     Tabanlıoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tabanlıoğlu ise projede Selçuklu mimarisindeki motiflere yer verileceğini söyledi.
     Selçuklular döneminde kullanılan motifleri geliştirerek günümüz çağdaş teknolojisi ile birleştireceklerini kaydeden Tabanlıoğlu, şunları kaydetti:
     2 bin 200 kişilik kongre ve konser salonu, 800 kişilik tiyatro ve gösteri salonunun yanı sıra 1000 kişilik toplantı ve balo salonu olacak. Ayrıca lokantalar çocuklar için alanlar, kütüphane gibi fonksiyonların yer alacağı bir yaşam alanı oluşturulacak. Cephelerde, Selçukluların Anadolu dokusu ile harmanladığı, Selçuklu mimari mirasının izlerinden yola çıkılarak stilize edilecek. Zemin altında ayrıca fuayenin devamı, prova odaları ve dekor depolarıyla birlikte mekanik hacimler yer alıyor. Selçuklu Kongre Merkezinin 2013 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.
     Toplantıya, projenin yüklenici firması Akser-Ulak İnşaat Ortak Girişimi yetkilileri, projenin teknik müşavirliğini yapacak olan Tümaş Müşavirlik yetkilileri ve Selçuklu Belediyesi proje yetkili personeli katıldı.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Selçuklu Kongre Merkezinin proje değerlendirmesi yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER