Selimde Mısır Silaj Paketleme Tesisi açıldı

Selimde Mısır Silaj Paketleme Tesisi açıldı


KARS (A.A) - Selim ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi 6. Etap Uygulamaları kapsamında Mısır Silaj Paketleme Tesisi açıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, 590 bin liraya mal edilen tesisin yatırım tutarının yüzde 50sinin Bakanlık tarafından hibe olarak verildiğini söyledi.
     Hayvancılık için önemli bir kaba yem bitkisi olan silaj mısırın hasat edilmesinden sonra parçalanarak kışın uzun süre dayanabilen ve besin değeri yüksek olan önemli bir kaba yem materyali olduğunu belirten Özcan, 2012 yılında başta Akyaka ilçemiz olmak üzere Merkez, Arpaçay, Selim ve Kağızman ilçelerinde yaklaşık 3 bin 500 dekar silaj mısır ekimi yapıldı. Bu alanda 23 bin ton ürün hasat edilmiştir. Saplanan desteklere sadece 2012 yılında 25 işletmeye silaj biçme ve mibzer gibi ekim makineleri sağlandı. Silaj Paketleme Tesisi silaj kullanımını ve dolayısıyla alternatif ürün olarak silajlık mısır ekimini teşvik edeceği öngörülmektedir diye konuştu.
     AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Karsta kuraklık nedeniyle kritik bir dönemden geçildiğini söyledi.
     AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da Kars hayvancılık olmasa belkide çıkış yolu olmayan illerden birisi olurdu dedi.
     Konuşmaların ardından tesisin açılışı AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özcan Yıldırım, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu tarafından yapıldı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Selimde Mısır Silaj Paketleme Tesisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER