Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya

Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişi -Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -Açık hava müzesi haline gelen kentimizi, kültür ve turizm kenti haline getirme yönünde çalışmalar yapmaktayız


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, açık hava müzesi haline gelen kenti, kültür ve turizm kenti haline getirme yönünde çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
     Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin birinci birinci yıl dönümünü törenlerle kutlayacaklarını belirtti. Osmanlıya 92 yıl başkentlik etmiş Edirnenin gururu ve simgesi olan Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirasına alınmasının sadece Edirne için değil, Türkiye için de çok önemli olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, 28,29 Haziran tarihlerinde kutlama törenleri gerçekleştireceklerini kaydetti.
     Tanrıkulu, şu bilgileri aktardı:
     Selimiye çevresinde düzenlenen kutlama etkinliklerinde çocukların gözünden Selimiye Camisini göreceğiz. Etkinliklerde turnuvalar düzenlenecek, bilimsel toplantılar yapılacak. Edirne Belediyesi olarak, açık hava müzesi haline gelen kentimizi, kültür ve turizm kenti haline getirme yönünde çalışmalar yapmaktayız.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Selimiye Camisi ve Külliyesinin UNESCO Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER