Sema ile Semah aynı sahnede

Sema ile Semah aynı sahnede -Kocaelide bu yıl 7ncisi düzenlenen Sevgide Buluşalım etkinliğinde aynı anda sema ve semah gösterisi yapıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi derneklerinin iş birliğiyle bu yıl 7ncisi düzenlenen Sevgide Buluşalım etkinliğinde, sema ve semah gösterisi aynı anda sunuldu.
     Atatürk Spor Salonundaki etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, erenlerin meclisinde Ehl-i Beyt sevgisinde yeniden buluştuklarını ifade ederek Burada, hepimiz, sazda, sözde, semahta, muhabbette cem olduk dedi.
     Muharrem ayının önemine değinen Karaosmanooğlu, Muharremin, aynı zamanda bir hüzün ve matem ayı olduğunu ifade etti.
     Kendilerinin bu matemin birer varisi olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, Hz. Peygamberin mübarek torununun bu ayda şehit edildiğini anlatarak, Alevi olsun, Sünni olsun, Şii olsun, kim olursa olsun, ne olursa olsun, yeter ki insan olsun. Kerbela deyince hepimiz iki büklüm oluyoruz. Burnumuzun direği sızlıyor. Muharremin yasını hep birlikte tutuyoruz. Bu acıları bir daha yaşamamak için birbirimize sevgiyle tutunuyor, aşkta, muhabbette, sevgide buluşuyoruz şeklinde konuştu.
     Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce de Kerbela olayında yaşanan acının, bugün de hissedildiğini söyledi.
     Cem Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Altınay ise Bugün burada Alevi ve Sünni kardeşlerimizle geçmişte yaşanan Kerbelanın acısını birlikte paylaşıyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Evrensel Mevlana Aşıklar Topluluğu ile Yeni Bosna Cem Vakfı üyeleri sahneye çıkarak aynı anda sema ve semah gösteri sundu.
     Etkinlik Kuran-ı Kerimin okunmasının ardından aşure dağıtımıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Sema ile Semah aynı sahnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER