SENYADER Başkanı Kalenderoğlu: Yeni yapılacak sosyal

SENYADER Başkanı Kalenderoğlu: Yeni yapılacak sosyal alanlar için engelliler unutulmamalı


ŞIRNAK (A.A) - Silopi Engellileri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği (SENYADER) Başkanı İdris Kalenderoğlu, özellikle yeni yapılacak sosyal alanlar için engellilerin unutulmamasını istedi.
     Kalenderoğlu, yaptığı açıklamada, ilçede engellilerin de yararlanabileceği yapılar yapılmadığını, bu konuda kendilerine büyük haksızlık yapıldığını söyledi.
     Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Kalenderoğlu, Toplumu tasarlarken, bir toplum modeli ortaya koyarken, içinde yaşanılan fiziksel çevreyi de o toplumun içinde yaşayan herkesi düşünerek tasarlamak gerekir. Yaşanılan konuttan tüm kamusal yaşam alanlarına ve ulaşım araçlarına kadar tüm çevresel unsurların engellilerin özellikleri ve gereksinimleri dikkate alınarak tasarlanmıyor. Yeni yapılacak sosyal alanlar için engelliler unutulmamalı dedi.
     Kalenderoğlu, engellilerin topluma katılmasını ve toplumla bütünleşmesini kolaylaştıracak bir biçimde tasarlanabilir ve geliştirilebilir yapılar yapılması gerektiğini, bu konuda yetkililerden duyarlılık beklediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber SENYADER Başkanı Kalenderoğlu: Yeni yapılacak sosyal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER