Şereflikoçhisarın 50 yıllık su ihtiyacı bitiyor

Şereflikoçhisarın 50 yıllık su ihtiyacı bitiyor -Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Atuğ: -Şereflikoçhisarlılar artık musluklarından su içebilecekler


ANKARA (A.A) - Şereflikoçhisarda yapımı tamamlanan Peçenek Barajının ardından, ilçenin su sorununu çözmek için arıtma tesisi projesi başlatıldı.
     Tuz Gölünün kenarında bulunması nedeni ile yıllardır çeşmelerinden tuzlu su akan Şereflikoçhisarın su sorunu tarihe karışıyor. İlçede yapımı tamamlanan Peçenek Barajının ardından, Evren yol ayrımında 20 bin metrekarelik alana kurulacak olan arıtma tesisi ile ilçeye temiz içme suyu verilmesi planlanıyor.
     Temmuz ayı içerisinde ihalesi yapılan ve günde 26 bin metreküp su arıtılması planlanan arıtma tesisi, yaklaşık 10 milyon TLye mal olacak ve en geç 540 gün içerisinde teslim edilecek.
     İçme suyu arıtma tesisi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, Şereflikoçhisarın en büyük sorunu içme suyu sıkıntısıydı. İlçemizde yeterli su vardı, fakat yeterli kalitede suyumuz yoktu. 2 yılda tamamlanması gereken tesis, firmalarla yaptığımız görüşmeler sonunda önümüzdeki yılın sonunda tamamlanacak, Şereflikoçhisarlılar artık musluklarından su içebilecekler, nüfusumuz bu hızla artarsa önümüzdeki 50 yılda içme suyu sıkıntısı çekmeyeceğiz diye konuştu.
     Lotus A.Ş. ve Naturel A.Ş. ortaklığı ile yapılacak olan ve TSE 266 kalitesinde su arıtımı sağlayacak tesisin temelinin, Ramazan Bayramının ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın da katılımı ile atılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Mehmet Yılmaz Atila
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Şereflikoçhisarın 50 yıllık su ihtiyacı bitiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER