SES Van Şubesinden, hastane kapatılmasına tepki

SES Van Şubesinden, hastane kapatılmasına tepki


VAN (A.A) - Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, İpekyolu Devlet Hastanesinin kapatılmak istenmesine tepki gösterdi.
     Hastane önünde personellerin katılımı ile basın açıklaması yapan SES, hastanenin kapatılmaması için eylemlerinin devam edeceğini ve gerekirse bu konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.
     SES adına yapılan basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Yılmaz Berki, hastanenin sürekli artan hizmet kalitesine rağmen kapatılmak istenmesine anlam veremediklerini söyledi.
     Hastanenin, yeterli sayıda pratisyen hekimin olmaması ve uzman hekimlerin acil nöbeti tutmak istememesi, depremlerde hasar görmesi, fiziki yapısının yetersiz olması, hasta sayısının düşük olması ve bu nedenlerle zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmak istendiğine dikkat çeken Berki, şöyle konuştu:
     Halkın sağlık standartlarını yükselten, nitelikli sağlık hizmetine erişimi kolaylaştıran, Vanın gözbebeği konumundaki İpekyolu Devlet Hastanesi neden kapatılmak isteniyor- Hastanede 50 hekim kadrosu bulunuyor. Eğer hastanemiz ağır hasar aldıysa, yüzlerce emekçisi ve on binlerce hastası hangi akla hizmet riske edilmiş, ağır harsalı bir binada çalıştırılmış ve hizmet sundurulmuştur- Son 6 ayda hastanemizden sağlık hizmeti alan hastaların genel toplamı ise 216 bin 152dir. Bu süre zarfında 5 bin 321 hasta ameliyat edilmiştir. Sağlık hizmeti alan hasta sayısında, sürekli artış gözlemlenmekte.
     Hastanenin Türkiyede sınırlı sayıda hastanenin sahip olduğu İSO 9001-2000 Kalite belgesi almaya hak kazandığını ve geçtiğimiz ayın son haftasında yapılan kalite denetiminden 100 üzerinden 94 puan aldığını anımsatan Berki, hastanenin ne kadar yüksek standartta hizmet sunduğunu resmi olarak da belgeyle teyit ettiğini belirtti.
     Basın açıklamasından sonra, 5 dakikalık oturma eylemi yapan SES üyeleri, olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Emre Ilıkan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber SES Van Şubesinden, hastane kapatılmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER