SESOBtan Sivasta Ekmek İsrafına Son kampanyası

SESOBtan Sivasta Ekmek İsrafına Son kampanyası -SESOB Başkanı Köksal: -Yiyecek, hatta bir kuru ekmek bile bulamayan insanları düşünerek, milli servetimizi çöpe atmayalım ve ekmeğimize sahip çıkalım


SİVAS (A.A) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığınca Sivasta Ekmek İsrafına Son kampanyası başlatıldı.
     SESOBdan yapılan yazılı açıklamaya göre, SESOB Başkanı Beşir Köksal, birlik binasında basın toplantısı düzenleyerek kampanya hakkında bilgi verdi. Ekmeğin ülkede ve Sivasta en fazla israf edilen gıda ürünü olduğunu vurgulayan Köksal, israfa dikkat çekmek için kampanya başlattıklarını bildirdi.
     Ekmeğin değerinin bilinmediğini ve israfın her geçen gün arttığını dile getiren Köksal, şunları kaydetti:
     İlimizde üretilen ekmeğin bir bölümü satılmadan fırınlarda, bir bölümü lokantalarda, otellerde, evlerde ve benzeri yerlerde israf edilmektedir. Ekmeğimizin değerini bilmiyor ve ekonomik kaynağımızın bir bölümünü çöpe atıyoruz. Zengin, fakir ayrımı yapmadan, sofralarımızı süsleyen ekmeğimizin israfını önlemek amacıyla bir dizi çalışmalar yapılmaktadır. Esnaf teşkilatı olarak bu çalışmalara katkı sağlamak adına afiş hazırlayarak israfı önleme kampanyası başlattık. Bu çalışmamızda vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan duyarlı olmalarını bekliyoruz.
     Beşir Köksal, ekmeğin çok miktarda üretilip tüketildiğini ve büyük oranda da israf edildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:
     Ekmek israf edilerek, mille servetimiz heba edilmektedir. Ülkemizde günde ortalama bin 500 ton ekmek israf ediliyor ve çöpe atılıyor. Bu rakam küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Yiyecek, hatta bir kuru ekmek bile bulamayan insanları düşünerek, milli servetimizi çöpe atmayalım ve ekmeğimize sahip çıkalım. Tüm esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın ekmek israfına dikkat etmelerini, ihtiyaçlarına göre ekmek almalarını ve israftan kaçınmalarını arzu ediyoruz açıklamasında bulundu.
     SESOB tarafından ekmek israfına dikkat çekmek için hazırlattırılan afişlerin merkez ve ilçelerde halkın görebileceği yerlere asılacağını aktaran Köksal, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi amacıyla ev hanımlarına yemek tarifleri de vereceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber SESOBtan Sivasta Ekmek İsrafına Son kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER