SESOB Başkanı Köksal: Yaz sezonunda hızla

SESOB Başkanı Köksal: Yaz sezonunda hızla artan kermesler esnafımızı daha da sıkıntıya sokmuştur


SİVAS (A.A) - Sivas Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Yaz sezonunda hızla artan kermesler esnafımızı daha da sıkıntıya sokmuştur dedi.
     Köksal, yaptığı açıklamada, kentte açılan kermeslerin esnafları mağdur ettiğini belirterek, bir an önce buna çözüm bulunmasını istedi. Yaz sezonunun başlamasıyla Sivasta kermes sezonunun da açıldığını ifade eden Köksal, şunları kaydetti:
     Hayır amaçlı çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütleri tarafından açılan kermeslerde yiyecek satışının yapılması esnaflarımızı da zor durumda bırakmış ve bu alanda faaliyet gösteren esnaflarımızı da mağdur etmiştir. Esnaf ve sanatkarımız zor ve sıkıntılı bir dönemden geçmekte, iş yeri kirasını, vergisini ve sosyal güvenlik primini ödemekte zorlanmaktadır. Yaz sezonunda hızla artan kermesler esnafımızı daha da sıkıntıya sokmuştur. Birlik başkanı olarak Sivasta açılan kermesleri ziyaret ettim ve buralarda yiyecek satışının olduğunu gözlemledim. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu konuda gerekli girişimlerde de bulunduk.
     Köksal, Dernekler İl Müdürlüğünün, kermes açan sivil toplum kuruluşu, vakıf ve dernekleri yiyecek satışının yasak olduğu yönünde uyarmasına rağmen, bu uyarıların kermesi düzenleyenler tarafından dikkate alınmadığını belirtti.
    
     Muhabir: Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber SESOB Başkanı Köksal: Yaz sezonunda hızla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER