Seydişehir Belediyesinin kültür gezileri devam ediyor

Seydişehir Belediyesinin kültür gezileri devam ediyor


KONYA (A.A) - Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Etkinlikleri kapsamında Türkiyenin en büyük öğrenci eğitim, kültür projeleri 2012-2013 öğretim yılında yeniden başlıyor.
     Lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak Çanakkaleyi Görmeyen Gencimiz Kalmasın kültür gezilerinin başlaması dolayısıyla belediye önünde uğurlama töreni düzenlendi.
     Törende konuşma yapan Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, uğurlama töreni sırasında gençlerden bunu herhangi bir turistik gezi şeklinde düşünmemelerini istedi.
     Belediye olarak arzularının, metrekareye 11 bin merminin düştüğü Çanakkale Savaşlarını daha iyi anlamalarını sağlamak, Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmalarına katkı sağlamak olduğunu belirten Çat, şunları kaydetti:
     Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmanın sorumluluğu ve bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı minnet duygularımızın bir ifadesi ile Seydişehir Belediyesi olarak lise son sınıfta okuyan öğrencilerimizi bu ülkenin vatan yapıldığı topraklara göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu Projeden her yıl 12. sınıfa geçen tüm gençlerimiz faydalanmakta. Türkiyede ilk olan bu proje kapsamında bugüne kadar 2 bin 200 lise son sınıf öğrencimizi Çanakkaleye gönderdik.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Seydişehir Belediyesinin kültür gezileri devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER