Seydişehirli öğrencilerden Radyasyona Farkındalık standı

Seydişehirli öğrencilerden Radyasyona Farkındalık standı


KONYA (A.A) - Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesi öğrencileri, vatandaşlarda radyasyona karşı farkındalık oluşturmak amacıyla, Seydişehir Hükümet Konağı önünde Radyasyona Farkındalık standı açtı.
     Öğrenciler, proje kapsamında vatandaşlara, günlük yaşamda kullanılan cep telefonu, mikro dalga fırın, baz istasyonları, yüksek gerilim hatları ve röntgen gibi cihazların yaydıkları radyasyona dikkati çeken broşürler dağıttı.
     Projenin tüm dünyaya ulaşması için pankartlarla, Seydişehir Belediyesi, Seyitharun Bulvarı, Hürriyet Caddesi ve Hükümet Konağı güzergahında yürüyüş düzenleyen öğrenciler, bu projeyle amaçlarının, bireylerde radyasyon yayan cihazların kullanım bilincini oluşturmak olduğunu söyledi.
     Bireylerin, teknolojinin sunduğu hizmetlerde doğru ve bilinçli kullanım yapmazlarsa, sağlıklarının ciddi ölçüde tehdit edileceğini belirten öğrenciler, İlk bağlantı anında cep telefonunu kulağımızdan uzakta tutmak, tomografi ve röntgen odalarında gerekmediği sürece bulunmamak, mikro dalga fırının çalışma anında karşısında durmamak ve baz istasyonlarını yerleşim yerlerinden uzağa kurmak bazı basit önlemlerdir. Bizler 4 Nisanı Radyasyon Kullanımında Farkındalık Günü ilan ettirmek için talepte bulunuyoruz. Unutmamalıyız ki hiçbir teknolojik alet bizim sağlığımızdan daha önemli değildir diye konuştu.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Seydişehirli öğrencilerden Radyasyona Farkındalık standı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER