Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi...

Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi... -Proje çerçevesinde 4 bin genç Polatlı ilçesini ziyaret edecek


ANKARA (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığının eğitim öğretim yılında başarılı olan 14-24 yaş arası öğrencilere yönelik düzenlenen Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında 4 bin genç, Ankaranın Polatlı ilçesini ziyaret edecek.
     Proje kapsamında ilk öğrenci grubu, 27-28 Haziran tarihlerinde Polatlıda Sakarya Zaferi, Şehitlik, Duatepe, Kartaltepe anıtlarını ve Gordion Müzesini gezecek.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ruhi İyileşen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ankaraya gerçekleşecek olan gezi programının bir günü de Polatlı ilçemize ayrılmıştır. Toplam 8 dönemde yaklaşık 4000 gencimizin ziyaret edeceği program dahilinde; Alagöz Karargahı, Malıköy Tren İstasyonu, Gordion, Duatepe, Şehitlik Anıtı gibi tarihi yerlerimiz gezilecektir dedi.
     İlk kafilenin 27-28 Haziranda ilçeye geleceğini belirten İyileşen, bu ilk turda 11 ilden 520 gencin Polatlıya geleceğini söyledi.
     İyileşen, proje ile gençlerin kendi tarihi ve kültüründen haberdar olmasının, bu topraklar için verilen mücadeleleri yerinde görmesinin amaçlandığını belirtti.
     Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında, 8 ayrı dönemde 4 bin genç 3 günlük bir programla Ankaraya gelecek.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER