SGK Muğla İl Müdürünün öldürülmesiyle ilgili

SGK Muğla İl Müdürünün öldürülmesiyle ilgili dava -Naci Şahini öldürdüğü iddia edilen SGK çalışanının yargılanmasına devam edildi


MUĞLA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü Naci Şahini öldürdüğü, diğer il müdürleri ile ilçe müdürlerini rehin aldığı iddia edilen SGK çalışanı Hasan Sünnetçioğlunun yargılanmasına devam edildi.
     Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu ile tarafların avukatları ve Naci Şahinin yakınları hazır bulundu.
     Sanık Sünnetçioğlu, duruşmada, olay anını hatırlamadığını iddia ederek, Naci Şahinin ölümüne neden olduğum için üzgünüm. Cinayet anını hatırlamıyorum. Cezam neyse çekmeye razıyım dedi.
     Mahkemede tanık olarak dinlenen SGK Muğla Müdürlüğünden emekli H.E. ise sanığın olay günü görev yaptığı servisteki herkesle vedalaştığını, daha sonra kişisel eşyalarını topladığını ifade etti.
     Mahkeme heyeti, sanığın ek savunma hazırlama talebi doğrultusunda duruşmayı erteledi.
     Naci Şahinin babası Halil Şahin, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun ölümünün üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçtiğini belirterek, Ben bir babayım ve oğlumun yokluğunu her an yaşıyorum. Oğlumun ölümü sonrasında açılan davaları izlemek için Yozgattan Muğlaya yaklaşık bin 400 kilometre yol katediyorum. Adalete güvenimiz sonsuz. İnşallah adalet kısa sürede yerini bulur ve suçlu en ağır cezaya çarptırılır dedi.
     SGK çalışan Hasan Sünnetçioğlu, 8 Nisan 2011de Sosyal Güvenlik Kurumu bölge müdürleri toplantısını silahla basarak, Muğla İl Müdürü Naci Şahini öldürüp, diğer il ve ilçe müdürlerini bir süre rehin tutmuştu.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber SGK Muğla İl Müdürünün öldürülmesiyle ilgili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER