SGK Sakarya İl Müdürü Canbazoğlu:

SGK Sakarya İl Müdürü Canbazoğlu: Sakaryada tarım sektöründe yüzde 80 kayıt dışılık görünüyor


SAKARYA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürü Nurten Canbazoğlu, tarım sektöründe yüzde 80 oranında kayıt dışılık olduğunu söyledi.
     Canbazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle sosyal güvenliği olmayan kadınlar için çalışma başlattıklarını anlattı.
     Bunun için eylem planı hazırladıklarını belirten Canbazoğlu, Erkek ve kadınlarımıza yönelik bilgilendirme toplantılarını düzenliyoruz. Biz derdimizi anlatacağız. Diyeceğiz ki, yaşınız 45 bile olsa mutlaka sosyal güvenceli olun. Yeni çıkan Sosyal Güvenlik Şemsiyesi var. 20 gününü siz, 10 gününü ise devlet ödüyor dedi.
     Türkiyenin mutlu kadınları, sosyal güvenliği olan kadınlardır diyen Canbazoğlu, sosyal güvencesi olmayan kadınlarını kurumlarına davet ettiğini kaydetti.
     Kayıt dışılık oranında Sakaryanın kötü durumda olmadığına işaret eden Canbazoğlu, Sakaryada tarım sektöründe yüzde 80 kayıt dışılık görünüyor. Kurum içinde 3 birimi kayıt dışı istihdam için ayırdık. Bundan sonra köylere gidip kahvelerde bilgi verecekler. Sigortalı sayımızı artırırsak muasır devletler seviyesine geleceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Erol Ulu / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber SGK Sakarya İl Müdürü Canbazoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER