Sıcak hava hayvanat bahçesi sakinlerini bunalttı

Sıcak hava hayvanat bahçesi sakinlerini bunalttı -Tarsus Hayvanat Bahçesinde baygınlık aşamasına gelen hayvanlar hortumlarla su tutularak serinletiliyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde aşırı sıcaklardan bunalan hayvanat bahçesindeki hayvanlar, görevliler tarafından hortumla su tutularak serinletiliyor.
     Tarsus Hayvanat Bahçesindeki hayvanlar sıcaktan bunalınca, görevliler hortumlarla baygınlık aşamasına gelen hayvanları yıkadı.
     Görevli Veteriner Hekim Süleyman Doğu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinde 21 türde 500 hayvanın bulunduğunu söyledi.
     Sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hayvanların miskinleştiğini belirten Doğu, hortumla suladıkları hayvanların bir nebze de olsa kendilerine geldiğini kaydetti.
     Sıcaklığının aşırı nemle birlikte daha yüksek hissedilmesinin insanlar kadar hayvanları da etkilediğini ifade eden Doğu, şöyle konuştu:
     Hayvanat bahçesinde sıcaklara yönelik çeşitli önlemler aldık. Personel olarak imkanlarımız dahilinde elimizden geldiği kadar onları serinletmeye çalışıyoruz. Su sıkarak, buzlu meyveler vererek onları serinletiyoruz. Bunun yanı sıra ziyaretçiler de getirdikleri buzlu yiyecekler ve dondurma ile hayvanların serinlemelerine yardımcı oluyorlar.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Veli Gürgah / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Sıcak hava hayvanat bahçesi sakinlerini bunalttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER