Sıcak ramazan günlerinden en çom inşaat

Sıcak ramazan günlerinden en çom inşaat işçileri etkileniyor


MUŞ (A.A) - Muşta sıcak hava ve tüm zorluklara rağmen inşaatlarda çalışan işçiler, ramazan ayında öğle saatlerine kadar çalışıyor.
     Kavurucu sıcakların 36 dereceye kadar çıktığı Muşta, inşaat işçileri ailelerinin geçimini sağlamak için ter döküyor. Oruç tutan ve sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan işçiler, yaşadıkları bunca sıkıntıya rağmen ellerindeki işleri en kısa sürede bitirmeye çalışıyor.
     İşçilerden Refik Aksel, ramazan süresince işe saat 06.00da başlayarak, öğlen 12.00a kadar devam ettiklerini söyledi. Gündüz çok sıcak olduğu için öğle saatlerine kadar çalışabildiklerini ifade eden Aksel, Havaların aşırı sıcak olması ve oruç tuttuğumuz için çalışmalarımızda yüzde 60 bir düşüş oldu. Bir yandan dini görevimizi yerine getiriyoruz, bir yandan da ekmek paramızı kazanmak için çalışıyoruz. Ama tüm yaşadığımız sıkıntılara ve sıcak havaya rağmen orucumuzu tutuyoruz dedi.
     Süleyman Akpınar ise, hava sıcaklığının ve orucun bir arada olmasından olumsuz etkilendiklerini belirtti.
     Akpınar, Son yıllarda ramazan sıcak aylara denk geliyor. Bu nedenle iş gücü saatlerimiz düşüyor. Günlük 40 ve 60 lira arasında yevmiye alıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Özkan Ergün / Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Sıcak ramazan günlerinden en çom inşaat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER