Şiddet mağduru kadının tek isteği bir

Şiddet mağduru kadının tek isteği bir ev sahibi olmak -Malatyada şiddet gördüğü gerekçesiyle eşinden boşanma aşamasında olan ve kiraladığı evde iki çocuğuyla yaşayan 38 yaşındaki Cemile Doğanın tek arzusu bir ev sahibi olabilmek


MALATYA (A.A) - Yeter Erdine - Malatyada şiddet gördüğü gerekçesiyle eşinden boşanma aşamasında olan ve kiraladığı evde iki çocuğuyla yaşayan 38 yaşındaki Cemile Doğanın tek arzusu bir ev sahibi olabilmek.
     Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinden 2 yaş küçük olan eşiyle 25 yaşındayken bir akrabasının aracılığıyla tanışıp evlendiklerini belirterek, bu evlilikten Uğur (11) ve Yunus Emre (9) adında iki çocuğu olduğunu söyledi.
     Evliliğinin tam bir hayal kırıklığı olduğunu anlatan Doğan, eşinin, evliliğinin ilk yıllarından itibaren kendisine şiddet uygulamaya başladığını iddia ederek, Beni ve çocukları dövüyordu. Ayrılmak üzere şikayet ettim. Mahkememiz devam ediyor dedi.
     Özalper Mahallesinde 290 liraya kiraladıkları evde oturduklarını ifade eden Doğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bize aylık 150 lira veriyor. Eşimin verdiği 300 lira nafakayı da ekleyerek geçinmeye çalışıyoruz diye konuştu.
     Cemile Doğan, eşinin bir kamu kurumunda hizmetli olarak çalıştığını belirterek, 2 çocuğumun yanı sıra 79 yaşındaki annem de benimle oturuyor. Sürekli hastayım, bu nedenle çalışamıyorum ifadelerini kullandı.
     Ev sahibinin ilk etapta evden çıkmalarını istediğini, yaptıkları görüşmeler sonucunda bir yıl daha müsaade ettiğini dile getiren Doğan, şöyle konuştu:
     Ama gelecek sene taşınacağız. Çocuklarım yanımda olsun, bir de evim olsun istiyorum. Mahallede kiralık ev aradım. İşimiz yok diye insanlar bize kiralık ev bile vermiyor. Bir göz odamız olsun yeter.
    
     -Çocuklarım mahallede oyun bile oynayamıyor-
    
     Gariban, fakir olursan kimsenin kapısına gidemiyorsun diyen Doğan, çocuklarının mahallede oyun bile oynayamadığını vurguladı.
     SYDVnin Şeyh Bayram Mahallesinde yetim, öksüz ve tek ebeveynli çocuklar için Çocuk Merkezi açtığını hatırlatan Doğan, Çocuklarımın gönüllerince oyun oynayıp vakit geçirebileceği bir kapısı oldu. Vakfın müdürüne, valiye, devlete, Başbakanımıza teşekkür ederim dedi.
     Eşiyle yaşadığı yılları anlatan Cemile Doğan, Şiddet, geçimsizlik... Çocuklarımın da şiddet yüzünden psikolojileri bozuldu. Tedavi gördüler. Ben de tam ilgilenemiyordum. Benim de psikolojim bozulmuştu. Zaten baba ilgisi görmediler. Ama şimdi çocuklarımla ilgileniyorum diye konuştu.
    
     -Şiddet yüzünden intiharı dahi düşündüm-
    
     Eşinden gördüğü şiddet yüzünden intiharı dahi düşündüğünü belirten Doğan, Her zaman katlanıyordum. Sonra bazı olaylar yaşandı. Yeter artık dedim ifadesini kullandı.
     Eşinin evine para harcamadığını öne süren Doğan, Aç, susuz kaldık. Perişan olduk. Başka ne olsun iddiasında bulundu.
     Kocasının kendisine şiddet uyguladığı için hapse girdiğini kaydeden Doğan, 3 yıl hapiste kaldı. İlkbaharda hapisten çıktı. Ben ayrılmak istiyorum. O da ayrılmak istiyor. Çocukları o da istiyor, ben de istiyorum. Ama mahkeme çocukları ona vermiyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Şiddet mağduru kadının tek isteği bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER