Side Esnaf Derneği Başkanı Ergen:

Side Esnaf Derneği Başkanı Ergen: -Müşteri memnuniyeti ve satış sonrası hizmetlere dikkat etmeyen esnaf arkadaşlarımızın cirolarında yüzde 30 civarında azalma var


ANTALYA (A.A) - Side Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Ergen, Müşteri memnuniyeti ve satış sonrası hizmetlere dikkat etmeyen esnaf arkadaşlarımızın cirolarında yüzde 30 civarında azalma var dedi.
     Mehmet Ergen, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 700 esnafın faaliyet gösterdiği Side beldesinde esnafın eski alışkanlıklar yerine, müşteri memnuniyetine önem vermesi gerektiği kaydetti.
     Müşteri memnuniyeti ve satış sonrası hizmetleri ön planda tutan, müşteri odaklı hizmet veren esnafın daha başarılı olduğuna dikkati çeken Ergen, Müşteri memnuniyeti ve satış sonrası hizmetlere dikkat etmeyen esnaf arkadaşlarımızın cirolarında yüzde 30 civarında azalma var dedi.
     Sideye her gün 10 bin civarında turistin giriş çıkış yaptığına değinen Ergen, şöyle konuştu:
     Çok büyük marka olan Side beldesinde esnaf arkadaşlarımız yeniliklere ayak uyduramıyor. Eski alışkanlıklarla standart hizmetlerle işleri götürmeye çalışıyorlar. Ben, günde 10 bin turistin giriş çıkış yaptığı Sidede alışveriş yapma imkanı olanların sayısının oldukça yüksek olduğuna inanıyorum. Artık güven unsuru çok önemli. Turistler farklı bir hizmet bekliyor. Standart hizmet çevremizdeki bütün turizm beldelerinde zaten veriliyor. Önemli olan turistlerin burada alışveriş yapmalarını sağlayacak yeni stratejiler geliştirmek.
     Her yıl kış aylarında beldede bulunan esnafa yönelik eğitimler verildiğini hatırlatan Ergen, Manavgat Kaymakamlığının destekleriyle geçen yıl kış aylarında yapılan eğitimlere bu yıl da devam edeceklerini bildirdi.
     Ergen, Eğitimlerimiz hem mağaza çalışanlarına hem de sahiplerine yönelik olacak. Eğitimlerde iş hukuku, müşteri ilişkileri, halkla ilişkiler, müşteri memnuniyeti ve toplam kalite yönetimi konuları işlenecek dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Side Esnaf Derneği Başkanı Ergen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER