Siemens AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ersoy:

Siemens AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ersoy: -Geleceğin dünyası kırsalda olmayacak, şehirlerde olacak


ANTALYA (A.A) - Siemens AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy, geleceğin dünyasının kırsalda değil şehirlerde olacağını ileri sürdü.
     Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD) yılın son olağan toplantısına konuk olan Ali Rıza Ersoy, Çinde 2020ye kadar her biri 1 milyon nüfuslu 200 şehir kurulduğunu belirterek, Şu anda 69 havalimanı inşaatı sürüyor. Baş döndürücü bir şeyler yaşıyoruz. Biraz felaket tellallığı yapıyorum gibi gelebilir size, ama hem çok kalabalık, hem çok yaşlı bir nüfus yapısına doğru gidiyoruz. Aynı tempo ile gidersek 2035de ısı 1,5 ile 4,5 derece artacak dedi.
     Ersoy, 300 bin çalışanı, yıllık 80 milyar avro ciro ve 4 milyar avroluk Ar-Ge yatırımı ile Vatikandan sonra dünyanın en yaygın örgütü olduklarını belirterek, Ar-Ge birimlerinden birinin yıllık buluş sayısının 80 bin olduğunu anlattı.
     Ersoy, 80 milyarlık Siemensin üst yönetiminde görevli beyin takımından birinin sürdürülebilirlikten sorumlu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Enerji üretmek zorundayız. Dünya rüzgar gülleri ile adeta donanıyor. Atıklarımızda enerji var, güneş enerjisini neredeyse sıfır noktasında kullanıyoruz. Bugün Sahra Çölünde güneşten enerji üretmeyi başardılar. Londrada, akıllı sistemler kullanılarak bir yılda yüzde 30 tasarruf sağlandı. Sağlıklı daha teknolojik MR ve benzeri aletler kullanarak tasarruf sağlamalıyız. Geleceğin dünyası şehirlerde sürdürülebilirliği anlatırken, şehirleri de anlatmalıyız. Çünkü geleceğin dünyası kırsalda olmayacak, şehirlerde olacak. Şu anda dünyanın nüfusu 7 milyar civarında. 2050ye 9 milyar civarında girebilir.
     Bugün şehirler dünya coğrafyasının yüzde 1ini oluştururken, dünyadaki enerjinin yüzde 75ini harcıyor. 2007 yılı istatistiklerine göre dünya nüfusunun yüzde 50si şehirlerde yaşıyordu. Saniyede 2 kişi kırsaldan şehre geliyor. Dünya nüfusunun 2030da yüzde 60ı, 2050de yüzde 70i şehirlerde yaşayacak. Şimdiden yüzde 70i bularak dünya ortalamasının üzerine çıktık.
     Geleceğin en önemli enerji kaynağının hidrojen olacağını savunan Ersoy, Şu anda gelecek vadeden hidrojen dünyası. Hidrojenle çalışan araba üretildi. Gelecek orada. Çünkü çok sandığımız güneş enerjisi bu büyümeye yetmeyecek dedi.
     ANSİAD Başkanı Ergin Civan da 2 yıldır sürdürdükleri görevin son durağına geldiklerini belirterek, ANSİADın misyonu ve vizyonu çerçevesinde görevimizi tamamladık. Bu süre içinde 40 olağan toplantı gerçekleştirdik. Türkiyede ekonomi ve sosyal hayatında isim yapmış uzman kişilerin bilgi ve görgülerini paylaşma fırsatı bulduk diye konuştu.
     Konuşmasının ardından ANSİAD Başkanı Ergin Civan, Ersoya plaket verdi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Siemens AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ersoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER