Şifayı Türkiyede buldular

Şifayı Türkiyede buldular -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle tedavi olamayan 2 Suriyeli, Gaziantep Üniversitesinde gerçekleştirilen karaciğer ve böbrek nakliyle sağlığına kavuştu -Ahmet Abdülkerim: Hastaneye girdiğimde, evime


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle tedavi olamayan Suriyeli hastalar, şifayı Türkiyede buluyor.
     Karaciğer nakli bekleyen Halepli Ahmet Abdülkerim ile böbrek hastası Hüsam Abdullah, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezinde yapılan nakille hayata tutundu.
     Karaciğer hastası Ahmet Abdülkerim, yeğeni Muhammed Abdülkerimin karaciğeriyle, böbrek hastası Hüsam Abdullah da babasından alınan böbrekle sağlığına kavuştu.
     Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Sacid Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk hastaların yanı sıra Suriyelilere de organ nakli yaptıklarını söyledi.
     Hastaların sağlığına kavuşmasından mutluluk duyduğunu dile getiren Çoban, Organ nakli gerçekleştirdiğimiz Suriyeli hastalarımız gayet iyi ve yakında taburcu olacaklar. Bu operasyonlar özveri istiyor. Suriyeli hastalarımıza da canlıdan nakil yapabilmemiz bizleri mutlu ediyor. Nakillerin gerçekleşmesinde destek veren Sağlık Bakanlığına ve hastane yönetimine teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Yeğenin karaciğeriyle hayata tutundu-
    
     Yaklaşık 8 yıldır karaciğer hastası olduğunu belirten Ahmet Abdülkerim, yapılan son tetkiklerde durumunun iyice ağırlaştığını ve acilen organ nakli gerektiğini öğrenince bağışlanacak karaciğeri beklemeye başladığını söyledi.
     Yeğeni Muhammed Abdülkerimin bağışçı olabileceğini ifade etmesi üzerine Gaziantepe geldiklerini anlatan Abdülkerim, Hastaneye girdiğimde, evime geldiğimi düşündüm. Bu duygularla ameliyata girdim. Doktor ve hemşirelerin sıcaklığı bizi çok etkiledi. Bu hürmeti hayatım boyunca unutmayacağım. Sağlığıma kavuştum. Tedavi sürecinde Gaziantepte kalacağım diye konuştu.
     Muhammed Abdülkerim de babasının yakın bir zamanda vefat ettiğini, dayısını babasının yerine koyduğunu ifade ederek, Dayım için her şeyimi veririm. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Bizlere kapılarını açan Türkiye Cumhuriyetine ve hastane personeline çok teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Oğluna böbreğini verdi-
    
     Organ nakli için Gaziantepe gelen Faysal Amir Abdullah da 2,5 yıl önce böbrek hastası olduğunu öğrenen oğluna böbreğini verdi.
     GAÜN Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ameliyata alınan baba ve oğul, hastanede bir ay kaldıktan sonra taburcu edildi.
     Hüsam Abdullah, babasının böbreğiyle hayata tutunduğunu belirterek, Organ nakli için Türkiyeye geldik. Babamdan alınan böbrek bana nakledildi. Bize destek verenlerden Allah razı olsun. Tedavi için bir süre daha Gaziantepe geleceğim diye konuştu.
     Baba Faysal Amir Abdullah ise Ona her şeyim feda olsun. Taburcu olduktan sonra ülkemize döneceğiz ama tahliller için Türkiyeye gelip gideceğiz dedi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şifayı Türkiyede buldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER