Sigaraya yapılan zam

Sigaraya yapılan zam -Antalya Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Kıldıran: -Esnafı vatandaşla kavga ettirmeye kimsenin hakkı yok


ANTALYA (A.A) - Antalya Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Eyüp Sabri Kıldıran, firmaların sigara zammını farklı oran ve zamanlarda ürüne yansıtmasının sorunlara neden olduğunu belirterek, Esnafı vatandaşla kavga ettirmeye kimsenin hakkı yok dedi.
     Kıldıran, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılla sigara fiyatlarına yapılan zamların ardından sorunlar yaşanmaya başladığına dikkati çekti. Sigara firmalarının zammı çeşitli oranlarda ürüne yansıtmasının esnaf ve vatandaşı karşı karşıya getirdiğini anlatan Eyüp Sabri Kıldıran, zamların farklı zamanlarda yürürlüğe girdiğinin altını çizdi.
     Her sigara zammı döneminde benzeri olaylar yaşandığını anımsatan Kıldıran, açıklamasında, Esnafı vatandaşla kavga ettirmeye kimsenin hakkı yok dedi.
     Bazı sigara firmalarının da, bakkal ve bayilere sigara satışı yapmadığına değinen Eyüp Sabri Kıldıran, bu durumun da vatandaşların esnafa, stokçu gözüyle bakmasına neden olduğunu vurguladı.
     Sigara satışı yapmayan firmaları Rekabet Kurumu kararınca boykot etme şansları olmadığını bildiren Kıldıran, yetkililere sorunu çözmeleri çağrısında bulundu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Sigaraya yapılan zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER