Sığınmacıların ayakları üşümeyecek

Sığınmacıların ayakları üşümeyecek -Türkiyede en fazla sığınmacının barındığı Akçakaledeki çadır kentte kalan 30 bin Suriyeliye bot dağıtıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyede en fazla sığınmacının barındığı Akçakaledeki çadır kentte kalan 30 bin Suriyeliye bot dağıtıldı.
     Ülkelerinde yaklaşık iki yıl önce çıkan olayların ardından Türkiyeye gelen sığınmacıların her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.
     Şanlıurfanın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde kalan sığınmacılara eğitim, sağlık ve gıda konusunda belirli dönemlerde yapılan yardımların ardından bu kez bot dağıtımı yapıldı. Kadın ve erkeklerin yanı sıra yeni botlarına kavuşan çocukların da mutlu olduğu görüldü.
     Tesis Müdürü Halil Tekyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 bin civarında sığınmacıya bot dağıttıklarını söyledi.
     Suriyeli sığınmacıların her türlü ihtiyaçlarının en kısa sürede giderilmeye çalışıldığını aktaran Tekyıldız, bunun için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
     Yardım malzemelerini alan sığınmacılar da Türk halkına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğana desteklerinden dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sığınmacıların ayakları üşümeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER