Siirtte AK Parti Genişletilmiş Danışma Meclisi

Siirtte AK Parti Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı


SİİRT (A.A) - AK Parti Siirt İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.
     Kültür Merkezinde yapılan toplantıda konuşan AK Parti Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Hukuk İşler Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Partinin Türkiyenin neredeyse bütün yapısını değiştirdiğini söyledi.
     AK Partinin Türkiye siyasi hayatına çok önemli bir giriş yaptığını kaydeden Aktay, şöyle dedi:
     Türkiye siyasi hayatına gerçekten tarihe geçecek, belki de bin yıl sonra bile isminden söz ettirecek, mührünü basan faaliyetlere imza attı. Hiç mütevazi olmamak lazım. İnsan olarak mütevazi olalım, ancak siyasi tarihi açısından baktığımızda hiç mütevazi olmaya gerek yok. Türkiye siyasi tarihinde AK Parti gibi bir parti gelmemiştir. Türkiye de adaletsizlik vesayet rejiminin aşırı müdahalesinden geliyordu. Türkiyede adil bir rejim kurulmamıştı. Baştan beri adaletin terazisi hep başka bir tarafa ağır basıyordu. Hem ekonomik adalet hem siyasi adalet eksikti. Eksik değil hiç yoktu. Türkiye de insanlara kimlik boyutuyla insanlara biçilen rol biçilen kimlik insanların inkarı üzerine farklı milletlerden farklı etnik yapılardan olanların inkarı üzerine kurulu bir rejim vardı. AK Parti bunu kaldırdı. Bugün artık ne asimilasyon ne inkar politikası yok.
     AK Parti Milletvekili ve AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Afif Demirkıran ise AK Parti iktidarıyla Türkiyenin dış siyasette sözü dinlenen ne düşündüğü merak edilen bir ülke haline geldiğini söyledi.
     Milletvekili Osman Ören de ilde yürütülen hizmetler hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş - Ayhan Mergen / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte AK Parti Genişletilmiş Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER