Siirtte bir firma pişmaniye üretimine başladı

Siirtte bir firma pişmaniye üretimine başladı


SİİRT (A.A) - Siirtin Baykan ilçesinde bir firma pişmaniye üretimine başladı.
     Firma sahibi Nevzat Yıldızata, Dicle Kalkınma Ajansından alınan hibe ile üretime başladıklarını belirterek, 16 kişiye istihdam sağladığı için mutlu olduğunu söyledi.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden sonra Kuzey Irak pazarına girmeyi hedeflediklerini belirten Yıldızata, şunları söyledi:
     Dicle Kalkınma Ajansının yatırım yapacak firmalara destek verdiğini öğrenince firmayı kurup ajansa başvurdum. Projem kabul edildi. Bana büyük ilgi gösterdiler ve destek verdiler. Ajanstan aldığım destekle hijyenik ve son sistem makinelerle üretim yapan bu tesisi kurdum. Kocaeli ve Afyon tipi ile fıstıklı ve kakaolu pişmaniye üretimi yapıyoruz. Özellikle Siirt fıstıklı pişmaniyemiz çok beğeniliyor. Tam kapasite ile çalıştığımız zaman aylık 20 bin kilogram üretim yapabileceğiz. Şu anda firmamızda üretim ve pazarlama birimlerinde toplam 16 işçi çalışıyor. İlçemizin İran ve Doğu Anadoluyu, Akdeniz ve Ege bölgelerine bağlayan yol güzergahında olması pazarlama açısından bizim için avantajdır. Nihai hedefimiz Kuzey Irak pazarıdır. Bu pazara girebilmek için arayış içerisindeyiz.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Siirtte bir firma pişmaniye üretimine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER