Siirtte İl Koordinasyon Kurulu toplantısı

Siirtte İl Koordinasyon Kurulu toplantısı


SİİRT (A.A) - Siirtte İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.
     Vali Ahmet Aydın başkanlığında Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, kentteki yatırımlar ele alındı. Vali Aydın, il genelinde 282 milyon lira tutarında 330 adet proje yürütüldüğünü belirterek, kamu öz kaynaklarının doğru, etkin ve amacına uygun olarak kullanılmasını istedi
     Tahsis edilen ödeneklerin de hızlı ve etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Vali Aydın, İlimiz genelinde 2012 yılı içerisinde bu güne kadar 330 proje üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarı 282 milyon lira olup, bu güne kadar 117 milyon lira harcama yapılmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşmeleri yüzde 42, fiziki gerçekleşmeleri ise yüzde 53 olmuştur. İlimizde özelikle eğitim alanında önemli yatırımlar gerçekleşmektedir. Bu sektörde yıl içerisinde 71 projeye karşılık olarak, 28 milyon 296 bin TL harcama yapılmıştır dedi.
     Vali Aydın, kış mevsimi başlamadan mevcut mevsim şartlarından azami derecede faydalanılarak çalışmaların hızlandırılması ve neticelendirilmesini gerektiğini belirtti.
     Toplantıda daha sonra ilgili kuruluş temsilcilerince yürütülen projeler hakkında bilgi verildi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş - Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirtte İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER