Siirtte kadın istihdamı artırılacak

Siirtte kadın istihdamı artırılacak


SİİRT (A.A) - Siirtte kadın istihdamının artırılacağı bildirildi.
     Vali Yardımcısı Mustafa Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlara istihdam sağlamak amacıyla toplum merkezi ve halı dokuma atölyelerinin sayısını artıracaklarını söyledi.
     Kadınları tüketici olmaktan çıkarıp üretici hale dönüştürmeyi istediklerini belirten Pala, bu amaçla çalışmalarına başladıklarını kaydetti.
     Toplum merkezinde, kadınların sıkıntılarını uzmanlara danışabildiğini, eğitim ve mesleki beceri kurslarına katılabildiğini ifade eden Pala, şöyle konuştu: Halen 3 olan bu merkezlerin sayısını ilk etapta 10a çıkaracağız. Bu merkezlerde özellikle mesleki beceri kurslarına daha çok işlev kazandıracağız. Kurslara katılan bayanlarımız mesleki bir beceriye sahip olacak ve aile bütçesine katkıda bulunabilecekler. Ayrıca 3 olan halı dokuma atölyesi sayısını da 10a çıkararak bayanlarımıza istihdam imkanı sağlayacağız. Özellikle çocuklu anneleri düşünerek hem toplum merkezleri, hem de dokuma atölyelerinin yanında mutlaka birer kreşi faaliyete geçireceğiz. Anneler çocuklarını kreşe teslim ederek, gönül rahatlığıyla kursları takip edebilecek.
     Pala, bina arayışı içinde olduklarını, buldukları bir kaç binada düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Meral Özdemir
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Siirtte kadın istihdamı artırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER