Siirtte Kuran

Siirtte Kuran-ı Kerim ziyafeti ve ilahi dinletisi


SİİRT (A.A) - Siirtte Kuran-ı Kerim ziyafeti ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi.
     Siirt İl Müftülüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca Kızlartepesi Parkı Amfi Tiyatroda düzenlenen etkinlikte İstanbul Beyazıt Camisi Baş İmam Hatibi Suat Göztok ile Siirtli hatipler Ramazan Toprak ve Recep Honaz, Kuran-ı Kerim okudu.
     Daha sonra Gaziantep Türk Müziği Konservatuvarı sanatçıları eşliğinde İbrahim Çoban tarafından ilahi dinletisi sunuldu.
     İl Müftüsü Faruk Arvas, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kuran-ı Kerimin her derde deva bir ilaç olduğunu söyledi.
     Kuran-ı Kerimin bir şairin deyimiyle, son kullanım tarihi kıyamete kadar sürecek, her derde deva bir ilaç olduğunu vurgulayan Arvas, Arakan ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında kan akmasının Kuran-ı Kerime hayatımızda yeteri kadar yer vermememizden kaynaklanıyor dedi.
     Etkinlikte daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Güzel Kuran Okuma Yarışmasında bölge birincisi olan Recep Honaz, Kuran-ı Kerim okudu.
     İstanbul Beyazıt Camisi Baş İmam Hatibi Göztok ise Kuran-ı Kerimi okumanın yanı sıra ve Arapça ilahi de söyledi.
     Etkinlik Siirt Ebul Vefa Camisi din görevlisi İbrahim Çobanın Gaziantep Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sanatçıları eşliğinde gerçekleştirdiği ilahi dinletisi ile sona erdi.
     Vali Musa Çolak, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve İl Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Suat Göztok, Recep Honaz ve Ramazan Toprak ile gecenin düzenlenmesine katkıda bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzuya birer plaket verdi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen- Zekeriya Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER