Siirtte yurtlarda barınan çocukların yıl sonu

Siirtte yurtlarda barınan çocukların yıl sonu etkinliği


SİİRT (A.A) - Siirtte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan çocuklar, yıl sonu etkinliği gerçekleştirdi.
     Saraçoğlu Çocuk Yuvası, Erkek Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evlerinde kalan çocukların düzenlediği etkinlikte, halk oyunları ekibinin gösterileri, şiir dinletisi ve danslar ilgiyle izlendi.
     Vali Musa Çolak, Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, çocukların sevinç ve mutluluklarına ortak olmak amacıyla etkinliğe katıldığını söyledi.
     Göreve başladığı günden bu yana, sosyal hizmetler alanında kentte yapılan yatırım çalışmalarını yerinde inceleyerek, yakından takip ettiğini ifade eden Çolak, zaman zaman da çocukları eşiyle birlikte ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldığını anlattı.
     Vali Çolak, devletin himayesi ve koruması altındaki çocukların ihtiyaçlarının giderilmesinde Valilik olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın başta okul takipleri olmak üzere diğer sorunlarını gidermek için her türlü tedbir alınmaktadır. Çocuklarımıza burada aile ortamı yaratılmıştır. Kendilerine bir anne, baba sevgisi kadar yakın olmaya çalışıyoruz. Yapımı devam eden engelsiz yaşam merkezi tamamlanmak üzere. Ayrıca çocuk evlerinin yapım inşaatı da hızla devam ediyor. Temennim en kısa sürede bu yatırımların hizmete sunulmasıdır.
    
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Siirtte yurtlarda barınan çocukların yıl sonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER