Siirt Baro Başkanı Acar: 3. Yargı

Siirt Baro Başkanı Acar: 3. Yargı Paketine göre Sadakın görevinden alınmaması gerekir


SİİRT (A.A) - Siirt Baro Başkanı M. Cemal Acar, 3. Yargı Paketine göre Belediye Başkanı Selim Sadakın görevinden alınmaması gerektiğini söyledi.
     Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesinin Sadak hakkında verdiği görevinden alınması kararının, 26 Haziran 2012 tarihinde verildiğini, 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6253 sayılı yasanın ise 4 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirterek, kararın yok sayılması gerektiğini belirtti.
     Sadakın, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak hakkında verilen kararın ertelenmesini istemesi gerektiğini ifade eden Acar, şöyle dedi:
     Mahkeme 6253 sayılı yasa gereği bu cezayı erteleyecektir. Başkan Sadak, üç yıla kadar benzer bir suçtan ceza almadığı takdirde bu karar yok hükmünde sayılacaktır. Sadak, İçişleri Bakanlığına ve Danıştay 8. Dairesine müracaat ederek kararın uyarlanması isteyebilecektir. Bu karar yeni çıkan 6352 sayılı yasa karşısında hükmü kalmamıştır. 3. Yargı Paketine göre Sadakın görevinden alınmaması gerekir. Yasa basından kaynaklanan suçlarla ilgili devam eden davaları ve kesinleşen hükümleri ertelemektedir. Sadak, 3 yıla kadar Basın Kanunundan kaynaklanan bir suç işlememesi şartıyla 4 Temmuz 2015 tarihinde, hüküm yemiş olduğu bu suçu işlememiş sayılacaktır.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriya Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt Baro Başkanı Acar: 3. Yargı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER