Siirt TSOdan teşvik konusunda seminer

Siirt TSOdan teşvik konusunda seminer


SİİRT (A.A) - Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Konya Teşvik Danışmanlık Şirketi işbirliğiyle, kentteki tüccar ve sanayicilere yönelik teşvik konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.
     Siirt TSOda düzenlenen seminerde konuşan TSO Başkanvekili Nedim Kuzu, yeni teşvik paketiyle yatırımcı için cazibe merkezi haline gelen bölgenin iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, kentteki yerel yatırımcılardan yeni teşvik sisteminden yararlanmalarını istedi.
     Kuzu yatırımcılara sağlanan fırsat ve desteklerin değerlendirildiğini ifade ederek, şöyle dedi.
     Yürürlüğe giren yeni teşvik yasası, yatırımların sadece ülkenin belirli bölgelerinde hayata geçirilmesi dışında, ilimizin de içinde bulunduğu 6. bölge ve diğer dezavantajlı bölgelerde de hayata geçirilmesinde büyük rol oynayacaktır. Yeni teşvik yasasında 6. bölgede gerçekleştirilecek yatırımlarda firmalara çok yönlü ve geniş kapsamlı teşvikler sunularak, birçok kolaylık sağlanıyor. Bu kolaylıkların başında vergi indirimi, sigorta işveren payı ödemesi gelmektedir. İlimiz genç nüfusun ve dolayısıyla genç işsizlerin yüksek olduğu iller arasında. Umuyorum ki; yeni teşvik yasası tüm firmalarımıza yeni istihdam yaratmaları için öncülük edecektir. Bunun sağlanması için seminer ve toplantılar düzenlemeyi sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt TSOdan teşvik konusunda seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER