Siirt Ziraat Odası Başkanı Tanık:

Siirt Ziraat Odası Başkanı Tanık: Bu yıl buğdayda sulu tarımda dönüm başına 600, kuru tarımda ise 400 kilogram verim bekliyoruz


SİİRT (A.A) - Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, bu yıl buğdayda sulu tarımda dönüm başına 600, kuru tarımda ise 400 kilogram verim beklediklerini söyledi.
     Tanık yaptığı açıklamada, buğday hasadına başlandığını, bu yıl verimin nisan ayının kurak geçmesi nedeniyle etkilendiğini belirtti.
     Hasadın 10 güne kadar tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Tanık, Bu yıl buğdayda sulu tarımda dönüm başına 600, kuru tarımda ise 400 kilogram verim bekliyoruz dedi.
     Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ise, Toprak Malzeme Ofisinin (TMO) bu yıl alımlarda randevu sistemi uygulayacak olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
     Yeni sistemle üreticinin belirtilen saatte TMO gideceğini ve orada saatlerce beklemekten kurtulacağını ifade eden Günbat, Bu güzel bir uygulama. Geçmiş yıllarda üretici sıraya giriyor, traktör ve kamyonlarla ofisin önünde saatler hatta günlerce bekliyordu. Bu uygulama ile bu tür sıkıntıların önüne geçilmiş olacak diye konuştu.
     Günbat, mısır ekiminde sertifikalı tohum kullanmaları nedeniyle dönüm başına yaklaşık bin 500 kilogram verim beklediklerini belirtti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Siirt Ziraat Odası Başkanı Tanık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER