Silah ruhsatlarından alınan para ile ambulans

Silah ruhsatlarından alınan para ile ambulans alındı -Trabzon Valiliği tarafından silah ruhsatlarından elde edilen gelir ile alınan ambulans, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine verildi


TRABZON (A.A) - Trabzon Valiliği tarafından silah ruhsatlarından elde edilen gelir ile alınan ambulans, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine verildi.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ambulansın teslimi için Valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın gereği olarak vatandaşlara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, Sağlık alanında insanların daha iyi hizmet alabilmeleri için son teknoloji bir ambulansı Farabi Hastanesine hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz dedi.
     Sağlık konusuna devlet olarak büyük önem verdiklerini belirden Kızılcık, şöyle devam etti:
     Devlet olarak vatandaşımızın her alanda memnuniyetini temin etmek için vatandaş odaklı hizmet üretmenin gayreti içerisindeyiz. Sağlık da diğer alanlar gibi devletimizin öncelikli sektörlerinden biri. Üniversite, devlet ve özel sektör hastaneleri ile vatandaşımızın sağlık hizmetinden en etkin ve en hızlı şekilde istifade edebilmesi için önemli yatırımlar ve atılımlar gerçekleştirildi. Yapılan kamuoyu araştırmaları da vatandaşlarımızın sunulan hizmetlerden memnuniyet açısından en başta sağlık hizmetinden memnun olduklarını gösteriyor. İlimizde üniversite, devlet ve özel hastanelerimiz ile bölge insanına ve hatta yurt dışına da hizmetler veriyoruz. Farabi Hastanemizin karaciğer ve böbrek nakli gibi çok özel başarılara imza attıklarını biliyoruz. Bizler kendileri ile gurur duyuyoruz.
     KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise ihtiyaçları olan ambulans nedeniyle Vali Kızılcıka teşekkür etti.
     Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü de ambulansın çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından aracın ahantarı Vali Kızılcık tarafından Rektör Baykala teslim edildi. Ambulansın 145 bin liraya mal olduğu ve son teknoloji ile donatıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Silah ruhsatlarından alınan para ile ambulans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER