Silifkede Erken çocukluk hizmetleri semineri

Silifkede Erken çocukluk hizmetleri semineri


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yaygınlaştırılması konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, erken çocukluk hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile toplumun gelişmesine de önemli bir süreç kazandırılacağını söyledi.
     Erken çocukluk döneminin gelişme ve büyüme dönemi olduğunu ifade eden Çiftçi, devletin öncülüğü ve gönüllü okul öncesi eğitim kurumlarının işbirliğiyle okul öncesi eğitim çağında bulunan, sosyal güvencesi olmayan, dezavantajları nedeniyle okula gidemeyen çocuklara, ücretsiz eğitim, yemek, kırtasiye hizmetleri gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.
     Çiftçi, Silifkede okul öncesi eğitim çağında bulunan ve sosyal imkanlarının yetersizlikleri nedeniyle okula gidemeyen çocukların da okula gitmeleri için özverili bir şekilde çalışacaklarını sözlerine ekledi.
     Kaymakam Fatih Damatlar da, bu hususta Ankarada yapılan toplantıya katıldıklarını belirterek, Tüm ülke genelinde olduğu gibi Silifkede sağlam bir nesil yetiştirmek için kaliteli ve sağlam bir eğitim olanağı sunmalıyız. Bunu da ancak okul öncesi eğitime verdiğimiz önem ile gerçekleştirebiliriz dedi.
     Toplantıya, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Basir Gülüm
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Silifkede Erken çocukluk hizmetleri semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER