Silifkede belediye işçilerine yüzde 70 zam

Silifkede belediye işçilerine yüzde 70 zam


MERSİN (A.A) - Silifke Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonunda işçilere yüzde 70 zam yapıldı.
     Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, bir restorandaki imza töreninde yaptığı konuşmada, belediyede görev yapan 191 işçinin sosyal hakları ve maaş artışlarıyla ilgili işçilerin bağlı bulunduğu Belediye-İş Sendikası Mersin Şube yöneticileri ile yapılan görüşmelerin ardından sözleşmeyi imzaladıklarını kaydetti.
     Yapılan sözleşmeyle bin 246 lirayla en düşük maaş alan işçilerin maaşının 2 bin 58 liraya, en yüksek işçi maaşının da bin 693 liradan 2 bin 795 liraya yükseltildiğini ifade eden Öngel, şöyle konuştu:
     "Son 15 yılda Türkiyede görülen en yüksek zam artışını biz verdik. Göreve geldiğim günden bu yana önce çalışanlarımızın hakkının korunması ve kollanması konusundaki hassasiyetim devam etmektedir. Üç dönemdir Silifke ve Silifkelilere birlikte hizmet götürdüğüm belediye işçilerimizin sosyal hak ve ücretlerini gününde ödemeye ve onların alın terinin karşılığı olan maaşlarını zamanında ödeme kararlılığım sürecektir. Yeni sözleşmenin belediyemiz işçilerine, belediyemize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
     Törende Öngel ile Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez toplu sözleşmeyi imzaladı
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Muhabir: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Silifkede belediye işçilerine yüzde 70 zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER