Silifkede itfaiyeden kurtarma tatbikatı

Silifkede itfaiyeden kurtarma tatbikatı


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesinde yeni alınan itfaiye aracıyla 15 katlı bir binada kurtarma tatbikatı yapıldı.
     Tatbikatta bir itfaiye personeli 15 katlı binadan aracın kurtarma tüneliyle aşağıya indirildi.
     İtfaiye Müdürlüğüne yeni alınan 45 metre uzunluğunda merdivenli itfaiye aracıyla gerçekleştirilen kurtarma tatbikatını izleyen Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiye müdürlüğündeki araçların en fazla 8 katlı binalara göre donanımlı olduğunu, son yıllarda 15 katlı binaların yapılması nedeniyle bu aracı aldıklarını kaydetti.
     1 milyon 145 bin TLye aldıkları itfaiye aracıyla yaptıkları kurtarma tatbikatını başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Öngel, İtfaiye aracımızın üzerinde kurtarma tüneli, 15 kata kadar yükselebilen, 45 metre yukarıya 30 metre yan tarafa ulaşabilen merdiveni bulunuyor. Bilgisayar sistemi bulunan aracımızda 2 adet motor var ve 1i arıza yaptığında diğeri devreye giriyor dedi.
     Öngel, illçedeki konut sayısının ve yapılan konutlardaki kat sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekerek, İlçemizin büyümesi ve gelişmesine paralel olarak da araç ve ekipmanlarımızı da ona göre yeniliyoruz. Ayrıca tatbikatı başarıyla gerçekleştiren itfaiye ekiplerimizi de kutluyorum. Yeni aldığımız itfaiye aracının belediyemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifkede itfaiyeden kurtarma tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER