Silifkede Mevlana Caminin temeli atıldı

Silifkede Mevlana Caminin temeli atıldı


MERSİN (A.A) - Silifkeye bağlı Taşucu beldesinde yapımına başlanan Mevlana Caminin temeli törenle atıldı.
     Silifke Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Silifke Şubesi ve hayırsever vatandaşların bağışlarıyla inşasına başlanan Taşucu beldesi Kum Mahallesinde bir milyon TLye mal olacak caminin temel atma töreni, AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurtve Ahmet Tevfik Uzunun yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.
     Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, törende, caminin yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlar ile organizasyonda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, emek verenlere teşekkür etti.
     Silifke Müftüsü Bekir Kaplan da, caminin arsasının Nezir Altuntaş ve 15 hayırsever vatandaş tarafından 67 bin TLye 2007 yılında alınarak cami yapılmak koşulu ile Türkiye Diyanet Vakfı Silifke Şubesine bağışladığını söyledi.
     Toplam 2 bin 200 metrekarelik alana 2009 yılında cami yapmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Kaplan, Projenin tamamlanması için gece gündüz çalıştık. Nihayetinde gerek ilgili makamların desteği, gerekse resmi kurumların yardımları ile ruhsatı alarak çalışmalara başladık dedi.
     İnşa edilecek iki katlı camide kütüphane, yürüyen merdiven ve morg bulunacağını vurgulayan Kaplan, emeği geçen herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Silifkede Mevlana Caminin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER