Silifkede yayla köyünde ilk defa çilek

Silifkede yayla köyünde ilk defa çilek üretimi yapıldı


MERSİN (A.A) - Türkiyenin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Silifke ilçesinde, ovanın ardından bu yıl ilk defa yayla köyünde de üretim yapıldı.
     Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, yaptığı yazılı açıklamada, çilek denince Türkiyede ilk akla gelen Silifke ilçesinde, açık ile serada çilek yetiştiriciliği ve serada topraksız çilek yetiştiriciliğinden sonra yayla köylerinde de ilk defa çilek üretimi yapıldığını kaydetti.
     Keşlitürkmenli köyünde 15 dekar alanda yapılan üretimden kaliteli verim alındığını ifade eden Süngü, yayla köylerinde de çilek üretiminin yaygınlaşması amacıyla çalışma yapacaklarını belirtti.
     İlçe merkezinde 11 adet soğuk hava deposu ve paketleme tesisi bulunduğunu, çilek ihracatının yüzde 70inin de Silifkeden gerçekleştirildiğini vurgulayan Süngü, şunları kaydetti:
     Keşlitürkmenli köyümüzün rakımının yüksekliği, topraklarının verimli ve az kullanılmasından dolayı çilek meyveleri harika bir lezzet ve aromaya sahip. Yayla köylerimizde önümüzdeki yıllarda çileğin domatese alternatif olacağını düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Nurdan Mısırlıoğlu Toros
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Silifkede yayla köyünde ilk defa çilek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER