Silifke 2. Kent Platformu toplantısı

Silifke 2. Kent Platformu toplantısı


MERSİN (A.A) - Silifke Kent Konseyi yöneticileri ile Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği 2. Kent Platformu Toplantısı yapıldı.
     Ticaret ve Sanayi Odasında sorunlarının görüşüldüğü toplantıda Silifkenin geleceğiyle ilgili fikirler paylaşıldı.
     Kent Konseyi Başkanı Rifat Karaduman, toplantıda yaptığı konuşmada, Silifkeye bir vizyon oluşturmak, misyon ve strateji geliştirmek için bu toplantıyı düzenlediklerini kaydetti.
     Silifkenin ufkunu geliştirecek projeler üretilmesi gerektiğini ifade eden Karaduman, İlçemize yapılacak kara, deniz, hava ve demir yollarının takipçisi olmalıyız. Aksıfat suyunun gittiği köylerde bugün hayat değişti, bereket geldi. Silifkenin bütün köylerini cazibeyle sulayarak buraların da kalkınmasını düşünmeliyiz. Gelişmişlik düzeyimizi ölçmek için dünle bugünümüzü değil, gelişmiş ülke ve şehirleri örnek almalıyız. Potansiyeller ve insanlar bakımından bölgemizi ele almalıyız. Silifke-nin tarım, turizm ve sanayideki yerini görüşüp geliştirmeliyiz dedi.
     Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise, Silifkenin yoğurdu ile tüm dünyaya ün saldığını ancak yoğurdu ün yapmış Silifkede yoğurt ve süt ürünleriyle yapılan hiçbir iş olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bizim yapamadığımızı Hollandada bir firma yapmış. Yoğurt ve buna benzer 35 çeşit ürün elde ediyor. Turizmi geliştirmek için ulaşım çok önemli. Silifke-Antalya arası duble yol biran önce bitirilmeli ve bu hatta hızlı tren projesi uygulanmalı. Ülke genelinde turizm fuarları yapılıyor. Ancak bu fuarlara sadece birkaç belediye gidiyor. Her şeyi devletten beklememek lazım. Biz 2 yıldızlı bir otelle ne yapabiliriz. Turizmle uğraşanların da katkı sağlaması gerekiyor. Silifke halkı istese bir araya gelir. Bu birlikteliğin örneğini daha önce Mersin Üniversitesi yapılırken gördük.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifke 2. Kent Platformu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER