Silifke Kalesine destek çağrısı

Silifke Kalesine destek çağrısı


MERSİN (A.A) - MHP İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, Silifke Kalesi, çağının önemli yapılarından biri olup kültür tarihimize önemli katkılar sağlayacağı açıktır. Bu nedenle tüm Silifkeliler tadilat çalışması devam eden Silifke Kalesine destek olup, sahip çıkmalıdır dedi.
     Yılmaz, kazı çalışmalarını inceledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Silifkeli il genel meclis üyeleriyle, kalenin kazı çalışmaları için İl Özel İdaresinden 50 bin TL ödenek çıkardıklarını söyledi.
     Çıkarılan bu ödeneğin yanında kalenin onarımı için insan iş gücüne de ihtiyaç bulunduğunu, bunun için sadece maddi açıdan değil iş gücü açısından da kalenin onarımı için herkesin destek olabileceğini ifade eden Yılmaz, Silifke Kalesinin çağının önemli yapılarından biri olduğunu, kültür turizmine önemli katkılar sağlayacağını ve bu nedenle yapılan kazı çalışmalarına tüm Silifkelilerin destek olması gerektiğini kaydetti.
     Yılmaz, Silifkenin tarihi yönden çok zengin bir ilçe olduğunu, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk olarak Silifke Kalesini gezdiğini belirterek, Burçların bir kısmı ile kale içerisi tamamen yıkık. Bu nedenle de gelen turistlere tarihi güzellikleri tam anlamıyla tanıtamamanın ezikliğini yaşıyoruz. Ancak başlatılan tadilat çalışmasının tamamlanmasıyla da bu sıkıntının ortadan kalkacağına inanıyoruz dedi.
     Yahya Yılmaz, yıllardır yıkık ve virane bir şekilde duran kalede kazı ve onarım çalışmasının başlatılmasının sevindirici olduğunu dile getirerek, Umarım bu çalışma tamamlanıncaya kadar sürer. Çünkü geçmiş yıllarda onarım yapılmaya başlandı ancak ödenek yetersizliğinde yarıda bırakılmak zorunda kalındı. Bu sefer yine aynı olmaz ve kale aslına uygun bir hale getirilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifke Kalesine destek çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER