Silifke Kent Konseyi toplandı

Silifke Kent Konseyi toplandı


MERSİN (A.A) - Silifke Kent Konseyi, yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.
     Göksu Otelde gerçekleştirilen toplantıda Silifke Belediyesi ve Silifke Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen İlkyardım ve Afet Bilinci eğitimine katılanlara, sertifikaları verildi.
     Konsey Başkanı Rifat Karaduman, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, konseyin görevinin Silifkenin sosyal, bilimsel ve kültürel değerlerine sahip çıkarak, çözüm önerileri sunmak ve uygulamasını takip etmek olduğunu söyledi.
     Karaduman, toplantıda farklı düşüncelerin ortaya koyulduğunu ifade ederek, çalışma grupları ve yürütme kuruluyla Silifkenin geleceğine olumlu katkılar sunacak projeler üzerinde çalıştıklarını kaydetti.
     Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise, kentlerin geleceğe taşınmasında kent konseylerine önemli görevler düştüğünü belirtti.
     Gelecekte karşılaşılması muhtemel sorunları şimdiden hesaplayıp, ona göre projeler üretmek gerektiğini vurgulayan Öngel, şöyle devam etti:
     Gelişen, büyüyen kentlerin iyi yönetilmesi ancak, toplumun tüm kademelerinin yönetime katkı vermesiyle sağlanabilir. Çünkü kentlerin değerini en iyi o kentte yaşayanlar bilir. Kent konseyleri genel kuruluna gelen fikir, düşünce ve projelerin ilgili çalışma gruplarında ve meclislerinde tartışılıp kabul gördükten sonra genel kurula geldiğini biliyorum. Genel kurulda kabul edildikten sonrada belediye meclisinin görüşüne sunuluyor. Bu görüş, düşünce ve projelerin uygulanması belediyenin stratejik plan, performans programı ekonomik ve insan kaynaklarına bağlıdır. Silifke Kent Konseyi genel kurulunda kabul edilen birçok proje belediye meclisinin görüşüne sunuldu. Bunlardan bazıları uygulanıyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Silifke Kent Konseyi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER