Simavda ekmek satıcılarına denetim

Simavda ekmek satıcılarına denetim


KÜTAHYA (A.A) - Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde ekmek satışı yapan iş yerlerini denetledi.
     Denetimlerde, iş yeri sahiplerine Türk Gıda Kodeksinde yer alan uygulamalar hatırlatılarak, ekmeğin taşınması, satışına sunulması ve hijyen kuralları hakkında bilgi verildi.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekibinden Gıda Mühendisi Murat Tokdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakkal ve market önlerinde bulunan ekmek dolaplarının kaldırılacağını bildirdi.
     Bundan sonra pazar yeri, manav ve kasap gibi iş yerlerinde ekmek satılamayacağını ifade eden Tokdemir, şöyle konuştu:
     Ekmek almak isteyen vatandaşlar, satış yapan yerin önünde bulunan dolaptan istediği ekmeği seçerek alabiliyor. Bu tamamen sağlıksız bir satış yöntemi. Vatandaş dolaptan ekmek alırken bütün ekmekleri eliyle yokluyor. Eğer herhangi bir hastalığı bulunan vatandaşın bu ekmeklere dokunduğu düşünülürse, sağlık açısından hiç de iç acıcı bir durum ortaya çıkmaz. Bu nedenle yönetmelik gereği ekmekler kapı önündeki dolaplarda değil, satış yapılan yerin içindeki dolap veya benzer yerde bulunacak ve sağlığa uygun şartları yerine getiren satıcı tarafından tüketiciye sunulacak.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavda ekmek satıcılarına denetim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER