Simavda gıda denetimleri

Simavda gıda denetimleri -Gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimler artırıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simavda, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimler artırıldı.
     İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, denetimler sırasında yaptığı açıklamada, gıda sektörüyle ilgili ciddi çalışmalar içinde olduklarını bildirdi.
     Ramazan ayı dolayısıyla denetimleri artırdıklarını ifade eden Ceylan, Halkımızın sağlıklı ve temiz gıda tüketmesini amaçlıyoruz. Gıda üreten iş yerlerinin daha iyi noktalara gelmesinde denetimlerimizin büyük etkisi olmuştur. Eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapılıyor. Simav genelinde daha sağlıklı, temiz ve kaliteli ekmek üretilmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz dedi.
     Müdürlükte denetim görevlisi olarak çalışan Murat Tokdemir de son bir ayda yaptıkları denetimlerde ekmekle ilgili tebliğe aykırı davranan fırın işletmecisine rastlamadıklarını anlattı.
     Tebliğe aykırı davranılması halinde 11 bin liraya varan para cezası uygulanacağını dile getiren Tokdemir, Şu ana kadar ceza uygulayabileceğimiz bir ortama rastlamadık. Bu sevindirici bir gelişme diye konuştu.
     Fırın işletmecisi Servet Taşkın ise tebliğ gereği fırınlarda Tip 550 yerine Tip 600 diye bilinen unu kullandıklarını söyledi.
     Hijyene dikkat ettiklerini ve 1 Temmuzda yürürlüğe giren tebliğe uygun davrandıklarını bildiren Taşkın, denetimlerden memnun olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavda gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER