Simavda kalıcı konutların fiyatlarına zam yapıldığı

Simavda kalıcı konutların fiyatlarına zam yapıldığı iddiası -TOKİ tarafından yaptırılan kalıcı deprem konutlarında barınan bir grup ev kadını, kendilerinden ek ücret talep edildiğini ileri sürerek, Kaymakam Ünaldan yardım istedi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Simav ilçesinde, Toplu Konut İdaresine (TOKİ) yaptırılan kalıcı deprem konutlarında barınan bir grup ev kadını, sözleşmelerdeki konut fiyatlarına ek olarak 2 bin ile 12 bin lira arasında ücretler talep edildiğini öne sürerek, Kaymakam Yüksel Ünaldan yardım istedi.
     Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca TOKİye yaptırılan kalıcı konutlarda yaşayan Selma Aksu, Rabia Gökçedağ, Nursel Mıtış, Şükriye Ünal ve Tülay Düzdemir, hak sahibi ev kadınlarını temsilen Ünal ile makamında görüştü.
     Aksu, 19 Mayıs 2011de yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremde konutlarının ağır hasar gördüğünü ve aynı yıl kasım ayında anahtarları teslim edilen Muradınlar Mahallesindeki 928 kalıcı konuta yerleştiklerini bildirdi.
     Konutların, geçen yıl noter huzurunda yapılan kura çekimi sonucu 67 bin ile 88 bin lira arasında değişen fiyatlarla kendilerine teslim edildiğini söyleyen Aksu, şöyle konuştu:
     Konutlarımızı ilk 2 yılı ödemesiz, 20 yıl vadeli olarak teslim aldık. Bu konutlarda bir yılımızı bile doldurmadan 2 bin ile 12 bin lira arasında değişen ek ücretler istendi. Bu bizim için ikinci bir deprem oldu. Bu fiyat artışını, bankadan öğrendik. Bankada konutlarla ilgili hesaplarımızda bize tebliğ edilen eski fiyatlar silinmiş, yerine yeni fiyatlar yazılmış. Ortada bir yanlışlık varsa bu bizden kaynaklanmıyor. Hatanın giderilmesini, taahhüt ettiğimiz eski fiyattan konutlarla ilgili borçlandırılmamızı istiyoruz.
     Ünal da konuyu ilgili makamlara ileteceklerini ve gerekenin yapılacağını ifade etti.
     Daha sonra kadınlar, fiyat artışı iddiasına ilişkin 3 kalıcı deprem konutu sitesinden birinde yaşayan 258 hak sahibinin imzaları bulunan dilekçeyi, Ünala teslim etti.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavda kalıcı konutların fiyatlarına zam yapıldığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER