Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -TOKİ, Çitgöl beldesinde konut yaptıracak


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesine bağlı Çitgöl belde Belediye Başkanı Recep Yalçın, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) beldede 51 afet konutu inşa edileceğini bildirdi.
     Yalçın, AA muhabirine, 19 Mayıs 2011de ilçede meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde beldede hasar gören binaların yerine konut inşa edilmesi için TOKİ Başkanlığına talepte bulunduklarını söyledi.
     Başvurunun kabul edildiğini belirten Yalçın, TOKİ, beldemizin Hıdrellez mevkisinde 3+1 şeklinde 4 blok ve 51 daireden oluşacak afet konutları yaptıracak. Bu konutların yapılmasıyla depremin izleri beldemizde silinmiş olacak dedi.
    
     -PTT heyetinden Kaymakam Ünala ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     PTT Simav Müdür Vekili Yalçın Akgüneş başkanlığındaki heyet, PTTnin 172nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Yüksel Ünalı makamında ziyaret etti.
     Heyet, ilk olarak Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.
     Akgüneş ve beraberindekiler, Ünalı makamında ziyaret ederek, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     PTTnin, Türkiyenin en köklü kurumlarından biri olduğunu ve Türk halkının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyleyen Akgüneş, ilçe halkına hizmet vermenin onurunu yaşadıklarını bildirdi.
     Ünal da PTTnin her vatandaşa doğumdan ölümüne kadar çeşitli alanlarda hizmet verdiğini ve devletin en saygın kurumlarından olduğunu, çalışanlarının toplumda güvenilir kişiler olarak görüldüğünü kaydetti.
    
     -2B arazilerinin satışı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Mal Müdürlüğü, kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışını öngören yasa kapsamındaki arazilerin satışına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
     Simav Mal Müdürü Ayşe Alparslan, AA muhabirine, ilçe merkezi, 7 belde ve köylerde 2Bden toplam bin 813 kişinin yararlanacağını söyledi.
     Bu kişilerin mirasçılarının da hesaplandığında sayının 2 bin 500e ulaşacağını tahmin ettiklerini belirten Alparslan, Bu yasadan yararlanmak isteyen belediye sınırları içinde bulunan vatandaşların 30 Ekime kadar 2 bin lirayı, köylerdeki vatandaşların ise bin lirayı belirlenen bankalara veya Mal Müdürlüğüne yatırması gerekmektedir. Vatandaşların bu arazileri almaktan vazgeçmesi halinde bu paralar iade edilecektir dedi.
     Alparslan, şimdiye kadar 813 hak sahibinden yaklaşık yüzde 50sinin kendilerine müracaat ettiğini sözlerine ekledi.
    
     -Vatandaşlardan kan bağışı kampanyasına ilgi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Kütahya Kızılay Kan Merkezi tarafından Simavda kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Merkez sorumlusu Dr. Mahmut Ulusoy, AA muhabirine, Cumhuriyet Meydanına kurdukları kan bağışı stantlarına yoğun ilgi olduğunu söyledi.
     Kampanyaya genellikle öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Dr. Ulusoy, Türkiyenin yıllık kan ihtiyacının 2 milyon ünite olduğunu bildirdi.
     2014 yılında 2 milyon ünite kan toplamayı hedeflediklerine dile getiren Dr. Ulusoy, şöyle konuştu:
     Bölge olarak kan alımında başarılıyız. Bunu Simavda da gördük. Kan vermenin insani boyutunun yanı sıra vücut sağlığına da büyük yararları var. Kan bağışı, hayat kurtarmaktır. Kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz. Vatandaşlar kan bağışı yaparak hem sağlık kontrolünden geçiyor hem de ihtiyacı olanlara yarar sağlamış oluyor. Sağlığı yerinde olan kadınların 4, erkeklerin de 3 ayda bir kan bağışı yapmasını öneriyoruz.
    
     -800 kişiye bayram öncesi para yardımı
    
     Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi 800 kişiye, Kurban Bayramı öncesi para yardımı yapıldı.
     Kaymakam Yüksel Ünal, AA muhabirine, ihtiyaç sahibi olduğu bilinen 800 kişiye 90ar lira yardım yapıldığını söyledi.
     Vakfın her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu belirten Ünal, şunları kaydetti:
     Bayram öncesi, ilçe merkezi ve köylerinde ikamet eden her bir vatandaşımıza 90ar lira, toplamda ise 72 bin lira yardım yapıldı. 22 Ekimden itibaren nüfus cüzdanlarıyla Ziraat Bankasına giderek, paralarını alabilirler. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına çalışmalarımız ve yardımlarımızı sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER