Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Kurban Bayramında 7 bin 103 kurban derisi toplandı


KÜTAHYA (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Simav Şubesi tarafından Kurban Bayramında 7 bin 103 kurban derisi toplandı.
     THK Simav Şube Başkanı Mehmet Aydın Uzun, AA muhabirine, bayram süresince ilçe merkezi ve köylerde 26 araç ve 68 personelle çalışma yürüttüklerini söyledi.
     Bu çalışmalar sonucu 2 bin 799 koyun, 3 bin 500 keçi, 804 sığır olmak üzere toplam 7 bin 103 kurban derisi topladıklarını belirten Uzun, şöyle konuştu:
     Toplanan 7 bin 103 kurban derisini ihale usulüyle satışa sunarak, karşılığında 101 bin lira gelir elde ettik. Bu gelirin yüzde 4ünü Türkiye Kızılay Derneğine, yüzde 3ünü Türkiye Diyanet Vakfına, yüzde 3ünü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna, yüzde 50sini Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına aktaracağız. Yüzde 40ı ise THK bünyesinde kalacak. Bu yıl, geçen yıla göre aynı oranda deri topladık. Deri toplama faaliyetlerine destek veren Kaymakamlık ile araç ve gereç temini konusunda katkı sağlayan belediyeler, resmi kurum ve kuruluşlarla emniyet ve jandarma teşkilatına, köy ve mahalle muhtarlarına, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle vatandaşlara teşekkür ederiz.
    
     -Eski Hükümet Konağı arsası belediyeye tahsis edildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, eski Hükümet Konağı arsasının park yapılması koşuluyla Simav Belediyesine tahsis edildiğini bildirdi.
     Karahan, AA muhabirine, Cumhuriyet Meydanı için yaptırdıkları projenin bir parçası olan eski Hükümet Konağı arsasının, Kışla Caddesinde inşa edilen Hükümet Konağı için 100. Yıl Aile Çay Bahçesi arsasıyla takasının, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce gerçekleştirildiğini söyledi.
     Yaklaşık bin 550 metrekare büyüklüğündeki eski Hükümet Konağı arsasının, park yapılması koşuluyla kendilerine verildiğini belirten Karahan, şöyle konuştu:
     Cumhuriyet Meydanını günün koşullarına ve Simava yakışır bir hale getirmek için harekete geçiyoruz. Önce eski Hükümet Konağı binasının bulunduğu yerin alt bölümüne yaklaşık 40 araçlık otopark yapacağız. Bununla ilgili projemiz hazır, sadece ihaleye çıkacağız. Ayrıca otopark üzerinde yer alacak meydana çıkış için de asansörün olacağı otopark için kaynak hazır. İnşaat ruhsatı verirken vatandaşların bankaya yatırdığı otopark ücretlerinden bu yatırımı karşılayacağız. Meydanla ilgili projemiz de hazır. Sadece ihale çalışmaları kaldı. Simav, sadece yayalara açık olacak modern bir kent meydanına kavuşacak.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER