Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Muradınlar Mahallesinin bölünerek yeni bir mahalle oluşturulmasına onay çıkmadı


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediye Meclisinin daha önce aldığı karar üzerine Muradınlar Mahallesinin bölünerek 19 Mayıs Mahallesi adında yeni mahalle kurulmasına Kütahya Valiliğinin onay vermediği bildirildi.
     Konuyla ilgili açıklama yapan Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Meclisinin bu konuda karar aldığını ancak Kütahya Valiliğinin bu kararı uygun görmediğini söyledi.
     Valiliğin kendininde fikrini aldığını belirten Ünal, şöyle devam etti:
     Ben kararımda olumsuz görüş bildirmiştim. Sebeplerini de belirtmiştim. Kurulması yönündeki kararın valilikçe uygun görülmediği bildirildi. İlçemizin nüfusu 24 bin 186, mevcut mahalle başına düşen nüfus sayısı bin 343 kişi. Muradınlar Mahallesinin bu yıla ait adrese dayalı nüfusu bin 416 kişi. Bu mahallenin bölünmesi durumunda kanuna göre mahalle kriterleri oluşmadığı ve coğrafi sorunları da göz önüne alarak bu görüşümü bildirdim
    
     -Seralarda kış hazırlığı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eynal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Keldi, yaklaşık 350 dekar ekili seranın bulunduğunu ve jeotermal enerji ile ısıtılan seraların dondurucu kış soğuklarına hazır olduğunu bildirdi.
     Keldi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarından kışa hazırlık yaptıklarını ve en az eksi 25 dereceye kadar seraların dayanacağını söyledi.
     Dünya genelinde iklim değişiklikleri yaşandığını bu nedenle kış aylarında da ısı kaybının eskiye oranla daha fazla hissedildiğini kaydeden Keldi, şöyle devam etti:
     Bu ağır kış şartlarından etkilenmemek için Simav Belediyesi seralarımızın ısıtılmasında kullanılan jeotermal kuyularında bakım yaptı. Pompaların tamamı değiştirildi. İlçe ekonomisine katkı sağladığı gibi istihdam açısından da şehrimize artılar kazandıran seralarımızda eksi 25 dereceye kadar sorun yaşanmayacaktır. Bizlere yardımını eksik etmeyen Belediye Başkanı Sayın Kasım Karahana tüm üyelerimiz adına teşekkür ederim.
    
     -Emekli imam kayboldu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simavda dün hastaneye iğne yaptırmak için evinden ayrılan 56 yaşındaki emekli imam Musa Acardan haber alınamadığı bildirildi.
     Musa Acarı bulmak için Kaymakam Yüksel Ünaldan yardım isteyen eşi Ayşe Acar, dün eşinin hastanede iğne yaptırmak için evden ayrıldığını ve bir daha geri dönmediğini söyledi.
     Kocasının gideceği her yere baktıklarını fakat hiç bir ize rastlayamadıklarını belirten Acar, Akşam geri dönmeyince emniyete ve komşulara haber verdim. Eşim zaman zaman dalgın oluyordu. Eşim cep telefonu kullanmazdı. Bursada ki doktoru beyin küçülmesi başlangıcı var dedi. Hayatından endişe ediyoruz. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, gören, duyan olursa lütfen emniyet güçlerine haber versinler diye konuştu.
     Kaymakam Ünal da, emniyet ve jandarma ekiplerinin aramaya başladığını ve Kütahya Akutdan da yardım talebinde bulundukları bilgisini verdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER