Simavdan kısa kısa

Simavdan kısa kısa -Emekli öğretmen İbrahim Eren, vefat etti


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesinden emekliye ayrıldıktan sonra dershane işleten İbrahim Eren, şeker hastalığı nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetti.
     Evli ve iki çocuk babası Eren, 14 Şubatta dershanede şeker komasına girdi ve öğrencilerin haber vermesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerince Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Buradaki ilk müdahalesinin ardından Uşak Medical Park Hastanesine sevk edilen Eren, müdahalelere rağmen rahatsızlandıktan 8 gün sonra yaşamını yitirdi.
     Erenin cenazesi, Tepecik Mahallesindeki evinin önünde helallik alınmasının ardından Halil Ağa Camisinde kılınan öğle namazını müteakip Akbaldır Mezarlığında toprağa verildi.
    
     -Simav Belediye Başkanı Karahan:
     Simavda kentsel dönüşüm alanı yoktur
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçe merkezinde kentsel dönüşüm alanı bulunmadığını bildirdi.
     Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm konusunun özellikle Simav gibi birinci derecede deprem kuşağındaki kentlerde ön plana çıktığını belirtti.
     İlçede 19 Mayıs 2011da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem öncesi Karşıyaka ile Cuma mahallelerini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kentsel dönüşüm uygulamasına örnek mahalleler olarak gösterdiklerini hatırlatan Karahan, şunları kaydetti:
     Bir gerçek var ki, Simav Belediyesi olarak ilçemizde hiçbir mahalle ve bölge için kentsel dönüşüm kararı almadık. Yani Simavda kentsel dönüşüm alanı yoktur. Kentsel dönüşüm bekleyen mahalle veya bölge olursa oralara gider, halkın görüşünü alır ve Belediye Meclisimizde o mahalle veya bölgeyle ilgili kentsel dönüşüm kararı alırız. Bu kararı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunarız. İşin bundan sonrası da tamamen Bakanlığın yapacağı iştir.
    
     -Binası hasar gören vatandaşlara kredi imkanı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Simav ilçesinde, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde binaları ağır hasar gören ya da riskli olan kişilere Denizbank tarafından imkanı sağlandı.
     Denizbank Mortgage Finansman Bölüm Müdürü Hakan Vural, vatandaşların katılımıyla Belediye Yukarı Düğün Salonunda düzenlenen toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını bildirdi.
     Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli binaların, hak sahiplerinin bizzat başvuru yapması halinde sunulacak kredilerle yeniden yapılmasının yolunun açıldığını belirten Vural, Bakanlıkla imzaladığımız protokole göre, depremde ya da sonradan yıkılmış binalar bu işin dışındadır. Simavda yıkılan binaların yerine yeni yapılacak binalara değil, yaşamsal açıdan risk taşıdığı için yıkılması gereken binaların yeniden yapılması için kredi veriyoruz dedi.
     Toplantıya, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Beyce belde Belediye Başkanı Yunus Gümüş, Çaysimav belde Belediye Başkanı Emin Ceylan katıldı.
    
     -Anaç sığır desteklemesinde maddi kayıp iddiası
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türkiye Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Simav Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş, Simav ilçesinin anaç sığır desteklemesinden yaklaşık 2 milyon lira kaybı olduğunu iddia etti.
     Okumuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yaklaşık 864 bin lira anaç sığır desteğinin ilçeye girişini sağladıklarını bildirdi.
     Bunun yeterli olmadığını belirten Okumuş, şöyle devam etti:
     Anaç sığır kayıtları tam yapılamamıştır. Bunun gerçekleştirilmesi için tüm anaç sığır sahiplerinin hayvanlarının aşılama, tohumlama işlemlerini düzenli olarak kayıt altına aldırarak yapması, ayrıca İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki anaç sığırlara ilişkin kayıtlarını da güncelletmesi gerekmektedir. Bunu yapan besicilerimiz, devletten her yıl anaç sığır başına 225 lira destekleme alabilecektir. Bu işlem ve kayıtlar tam anlamıyla yapılmadığı için anaç sığır sahipleri geçen yıl yaklaşık 2 milyon lira desteklemeden mahrum kalmıştır.
     Okumuş, ilçede 15 bine yakın anaç sığır olduğunun bilindiğini ancak bunlardan 4 bininin kayıtlı olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simavdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER