Simav Belediyesinden dar gelirlilere ücretsiz defin

Simav Belediyesinden dar gelirlilere ücretsiz defin hizmeti


KÜTAHYA (A.A) - Simav Belediyesi, dar gelirli ailelere yönelik ücretsiz defin hizmeti uygulaması başlattı.
     Belediye Başkanı Kasım Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Cenaze Defin Birimi aracılığıyla bir yandan dar gelirli ailelerin bütçelerine katkı sağlamayı, diğer yandan mezarlıklardaki karmaşanın önüne geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.
     Ücretsiz defin hizmetinden yararlanmak isteyenlerin, günün 24 saati açık tutulan 188 numaralı telefon hattı aracılığıyla ya da belediyeye gelerek başvuru yapabileceğini belirten Karahan, şunları kaydetti:
     Cenaze Defin Birimimiz, bize talepte bulunan dar gelirli ailelerin vefat etmiş bireyi için tercih edeceği mezarlıklardan herhangi birinde kabrini kazmak başta olmak üzere kefen, tahta, imam, sala, yıkama, dua gibi ikramlar dışında tüm hizmetleri eksiksiz ve ücretsiz yerine getiriyor. Bu işlemlerimiz sadece dar gelirliler ve 18 yaşından küçükler için geçerli. Ancak hali vakti yerinde olan vatandaşlarımız da bu hizmetlerimizden yararlanmak isterlerse onlardan da tüm bu hizmetler karşılığında 300 lira ücret talep ediyoruz. Cenaze sahibini telaştan kurtarıyoruz.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Simav Belediyesinden dar gelirlilere ücretsiz defin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER