Simav Süt Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği

Simav Süt Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Olağan Kongresi -Fatih Salih Okumuş, kongrede yeniden başkanlığa seçildi


KÜTAHYA (A.A) - Simav Süt Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliğinin Olağan Kongresinde başkanlığa, Fatih Salih Okumuş yeniden seçildi.
     İlçede 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren bin 745 üyeli birliğin olağan kongresi, Eynal Kaplıcaları Gazinosunda yapıldı.
     Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Müdürü Ahmet Tüfekçi, kongrede, Simavdaki birliğin tüm Türkiyeye örnek olduğunu bildirdi.
     Üreticinin sütünü, üretici lehine sahiplenen birliğin başarılı olmasının en büyük nedeninin, birlik, beraberlik ve dayanışma olduğunu belirten Tüfekçi, Türkiyede anaç sığır desteklemelerinin temelinde, bu ilçenin yetiştirdiği Fatih Salih Okumuşun önemli çabaları vardır. Süt üreticilerinin sorunlarına çözüm ararken onların ekonomik yönden güçlenmesi ve desteklemelerden yararlanması için çabalarını sürdürmektedir. Üreticilerimiz adına kendisine teşekkür ederim dedi.
     Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş da üretilen sütün sağlıklı ortamda toplanması ve soğuk zincirle sevkinin yapılarak kayıt altına alınmasının önemli olduğunu söyledi.
     Türkiyede bunu en iyi başaran birliklerden birinin, Simavdaki birlik olduğunu dile getiren Altınbaş, Onlar sütün zamanında toplanmasını, değerinde satılıp üreticiye ücretinin düzenli bir şekilde teslimini başarıyla gerçekleştiriyorlar. Birliği kuran ve bugünlere getirenleri gönülden kutluyorum diye konuştu.
     Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı da olan Okumuş ise Zafer Kalkınma Ajansına sundukları projenin onaylanmamasına rağmen devlet tarafından yaklaşık 72 bin lira hibe desteği sağlandığını anlattı.
     Üyelerin, sahip olduğu hayvan sayısına bakılmaksızın anaç sığır desteklemelerinden tam olarak yararlanmalarının sağlandığı bilgisini veren Okumuş, 3 bin 841 anaç sığıra karşılık 864 bin lira anaç sığır desteği alınmıştır. 2012 yılında birliğimizce toplanan yaklaşık 14 milyon 650 bin litre süte devletimiz yaklaşık 741 bin 345 lira süt desteği vermiş, üreticilerimize süt bedeli olarak yaklaşık 14 milyon 261 bin lira ödeme yapılmıştır ifadelerini kullandı.
     Daha sonra, seçime tek listeyle katılan Okumuş, başkanlığa yeniden seçildi ve yönetim kurulunda Mustafa Şenay, Ahmet Yağcı, Ahmet Çetiner, Caner Öztürk yer aldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Simav Süt Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER